SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin SGK'dan 4.473 liraya varan ödeme!

Devlet, her yıl milyonlarca kişiye destek ödemeleri sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda bazı ödemeler her ay düzenli olarak yatırılırken bazı ödemeler de tek seferde vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Bunlardan biri de SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin SGK'dan 4.473 liraya varan ödeme! İşte, devletin verdiği 4 bin 473 TL ödeme desteğinin detayları..

11.04.2022-16:28 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-17:03) SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin SGK'dan 4.473 liraya varan ödeme!

Sosyal Güvenlik Kurum tarafından başlatılan çalışmalarda 2022 yılı için yapılacak ödeme miktarlarından değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik kapsamında ise tek bir defaya mahsus olmak üzere ihtiyaç sahiplerine 4.473,62 TL tutarında bir ödenek sağlanıyor. Müracaat kapsamında yapılan destek ödemelerinin başvuruları için de süre sınırı bulunuyor.

SSK'lı, Bağ-Kur'lu ya da Emekli Sandığı fark etmeden SGK'dan alınacak olan ve 4.473 liraya varan ödemelerde memur ve işçilerin farklı ödeme miktarları olduğu bildirilirken SGK'lı olanların tutarlarında da 2022 yılı için yeniden bir güncelleme yapıldığı aktarıldı.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin SGK'dan 4.473 liraya varan ödeme!

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin SGK'dan 4.473 liraya varan ödeme!

SGK'dan yapılan açıklamada, bir yakınını kaybeden vatandaşları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bir defaya mahsus başvuru yapması halinde cenaze yardımında faydalanabildiği duyuruldu. Ölüm yardımı adı altına verilen bu yardımlarda herhangi bir kesinti yapılmadığının belirtildiği açıklamada ödemelerin talep doğrultusunda verildiği de bildirildi.

SGK tarafından ödenen cenaze yardımı, ölen sigortalının ailesine bir kereliğine veriliyor. İş kazasından ya da meslek hastalığında dolayı hayatını kaybeden veya yaşlılık aylığı aldığı süreç içinde ölen kişilerin hak sahiplerine verilen cenaze ödenekleri ise 2022 yılı için yapılan yeni düzenleme çerçevesinde artırıldı.

Memurların başvuru yapması sonrası kendilerine 4.473,62 TL ödeme yapılırken SGK kapsamında olan vatandaşlar için bu ödeme tutarı 2022 yılı için 1.250 TL olarak belirlendi. Emekli vatandaşlar için yapılacak olan ödeme tutarı ise 5434 sayılı Kanun’un ek 4’üncü maddesi kapsamında emeklinin bir ay aldığı tutara eş değer olarak yapılıyor.

Kimler cenaze ödeneği alabilir, başvurusunu kimler yapabilir?

Cenaze ödeneğinden faydalananlar sırasıyla sigortalının eşi, eşi yok ise çocukları, çocukları yok ise anne ve babası, anne ve babası yoksa kardeşlerine verilir. Cenazenin adı geçen kişilerce kaldırıldığının belgelenmesi halinde masraflar gerçek ya da tüzel kişilere ödenir.

Cenaze ödeneği aynı zamanda 4/1-a (SSK), 4/1-b (BAĞ-KUR) statüsünde olanlar ile 4/1-c (kamu görevlisi) statüsü üzerinden emekli aylığı bağlanmış kişilere veriliyor.2008 yılı Ekim ayında önce kamuda çalışan Emekli Sandığı’na tabi olanlar için de cenaze yardımı yapılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal