SpaceX'in Starship Roketi Beşinci Test Uçuşunda Başarıyla İndi

SpaceX'in Starship roketi, beşinci test uçuşunda başarıyla iniş yaptı. Elon Musk, bu adımı çok gezegenli yaşam için önemli buluyor.

13.10.2024-20:41 - (Son Güncelleme: 13.10.2024-20:41) SpaceX'in Starship Roketi Beşinci Test Uçuşunda Başarıyla İndi

SpaceX Starship Roketinin Beşinci Testi Başarılı Oldu

Amerikalı iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX, Starship roketinin beşinci test uçuşunu gerçekleştirdi. Bu uçuş, SpaceX'in internet üzerinden canlı yayınlandı.

Fırlatma ve İniş Detayları

Yaklaşık 121 metre boyunda olan Starship roketi, Texas yakınlarındaki fırlatma alanından yerel saatle 07.25 sularında havalandı. Roketin güçlendirici kısmı, kalkıştan yaklaşık 7 dakika sonra geri döndü ve fırlatma kulesinin 'çubuk' olarak adlandırılan iki kolunun yardımıyla başarıyla iniş yaptı.

Elon Musk’tan Açıklama

Elon Musk, fırlatma sonrası X sosyal medya platformunda; "Bugün çok gezegenli yaşam için büyük bir adım atıldı." sözleriyle bu başarıyı değerlendirdi.

Gelecek Planları

SpaceX'in kurucusu Musk, önümüzdeki iki yıl içerisinde Mars'a mürettebatsız 5 farklı Starship roketi fırlatmayı planlıyor. Bu hedef, şirketin gelecekteki uzay araştırmaları açısından büyük önem taşıyor.

Amerikalı milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in fırlattığı Starship roketinin...

Amerikalı milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in fırlattığı Starship roketinin güçlendiricisi, beşinci test uçuşunda başarılı şekilde iniş gerçekleştirdi. Texas yakınlarındaki Boca Chica sahilinde yer alan fırlatma alanından havalanan roketin güçlendiricisi kalkıştan yaklaşık 7 dakika sonra geri döndü. Elon musk ve mühendisleri 100 milyon dolarla 22 katlı bina uzunluğundaki Spacex Starship'in geri dönen güçlendiricisini, fırlatma kulesinde "çubuk" olarak adlandırılan iki kolun yardımıyla havada yakaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal