Sözleşmeli Memur Hakları

Devlet dairelerinde ve diğer resmi kurumlarda sözleşmeli olarak çalışan memurlar bir takım haklara sahiptir. Bu haklar özlük hakları olarak adlandırılıp kişinin işini sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için kendisine tanınmış olan haklardır.

24.03.2020-14:41 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:41) Sözleşmeli Memur Hakları

Sözleşmeli memur hakları kanunda açıkça belirtilmiştir ve bu haklardan sözleşmeli olarak çalışan bütün personeller yararlanmaktadır.

Sözleşmeli Memur Özlük Hakları

Devlet kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan personelin özlük hakları arasında izin kullanma hakkı, sendika üyesi olabilme hakkı, nöbet ücreti ve ek ücret alma gibi hakları bulunmaktadır.

Resmi kurumlarda sözleşmeli olarak görev yapan personeller Sosyal Güvenlik Kurumuna pirimi ödenmesi şartı ile 1 yıl ile 10 yıl arasında görev yapmışsa 20 gün, eğer 10 yıldan daha fazla bir süredir sigortalı olarak çalışıyorsa 30 gün ücretli yıllık izin alma hakkına sahiptir. Bunun dışında sözleşmeli personeller hastalık izni, mazeret izni, doğum izni, süt izni ve sağlık izni alabilir. Bu izinler ücretli izindir.

Sözleşmeli Memur Sendikaya Üye Olabilir Mi?

Sözleşmeli görev yapan memurların hakları arasında sendikaya üye olma hakkı bulunmaktadır. Bunun dışında sözleşmeli memurların çalıştıkları kurumda yer alan döner sermayeden ek ücret ve nöbet ücreti alma hakları bulunmaktadır. Sözleşmeli personelin çalışma saati ise normal memurlar ile aynıdır. Ancak bazı durumlarda yetiştirilmesi gereken işler yetiştirilmediği zaman kurum isterse personelini hafta sonu ve resmi tatillerde de çalıştırabilir.

Sözleşmeli Memurlarda Nakil İşlemleri

Bir kurumda sözleşmeli olarak görev yapan memur aynı pozisyonda boşluğu olan başka bir göreve geçiş yapma hakkına sahiptir. Ancak memurun en az 3 yıl eski kurumunda görev almış olması gerekir. 3 yıl zorunlu görev süresi dolan sözleşmeli personeller aynı kurum içinde yer değiştirme hakkına sahiptir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal