Sosyal medya kullanıcıları yine yaptılar yapacaklarını e-devlet'in yeni uygulaması olan soy ağacı uygulaması çok konuşuldu
Sosyal medyada konuşulan soy ağacı uygulaması
Sosyal medya kullanıcıları yine yaptılar yapacaklarını. e-devlet'in yeni uygulaması olan soy ağacı uygulaması çok konuşuldu.
E-devlet'in alt-üst soy bilgisi hizmeti, atalarımızın bizden çok daha farklı isimlere sahip olduğunu öğrenmemize sebep oldu.
Biz de e-devlet soyağacı uygulamasında görülen ve 1800 yıllarından itibaren kullanılan ilginç isimleri sizler için derledik.
İşte e-devlet soyağacı sorgulamasında rastlanan en tuhaf isimler...
E-devlet nedir?
E-devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir.
Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan sistemler ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.
E-devlet projesi, en geniş anlamıyla daha iyi bir devlet yapısının oluşturulmasını amaçlar, yani e-devlet, “e”den çok, “devlet”e odaklanmaktadır. e-devleti oluşturan temel unsurlar, e-şirket, e-kurumdur e-vatandaş.
Her biri kendi içerisinde “e” olgusunu gerçekleştirmeye uğraşacak ve birbirinden etkilenerek güçlenip gelişecek ve giderek e-devlet oluşacaktır.
E-devlet’in sunacağı temel hizmetlerin yönü üç grupta toplanabilir.
Küreselleşmenin hızla ilerlediği ve ekonomik anlamda sınırların ortadan kalktığı bir dünyada, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, türkiye ile diğer gelişmiş ülkeler arasındaki açığı artırmaktadır.
Türkiye’nin bu açığı kapatabilmesi ve bilgi toplumuna ulaşabilmesi için devletin, gelişmiş teknolojiyi kullanması ve yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekmektedir. bu yapılanma modeli, e-devlet olarak belirtilmektedir. e-devlet ile amaçlananlar;
Devletin şeffaflaşması. devletin hızlı ve etkin bir şekilde işleyişinin sağlanması.
Her düzeyde vatandaşın yönetime katılımının sağlanması.
Kurumlar arası bilgi alışverişinin sağlanarak iş ve veri yinelemesinin önlenmesi. kamunun hizmet verdiği vatandaşların yaşamalarının kolaylaştırılması.
Karar vericilerin bilgiye dayalı karar verme süreçlerinin geliştirilmesi ve hızlandırılması olarak özetlenebilir.