Sosyal Medyada Dezenformasyon Yapan Genç Gözaltına Alındı

Sosyal medya üzerinden yanıltıcı paylaşımlar yapan 18 yaşındaki bir genç Ankara'da gözaltına alındı.

06.10.2024-13:52 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-13:52) Sosyal Medyada Dezenformasyon Yapan Genç Gözaltına Alındı

Sosyal Medyada Yanıltıcı Yayın Sonrası Gözaltı

Türkiye'nin Ankara kentinde, sosyal medya platformlarında yanıltıcı paylaşımlar yaparak halkı yanlış bilgilendiren bir birey gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı'ndan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı bir çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı iddialarını içeren sahte görüntüleri paylaşan T.D. isimli 18 yaşındaki şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını duyurdu.

Siber Daire Başkanlığı İnceleme Yürütüyor

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Siber Daire Başkanlığı'nın bir kız çocuğuna yönelik tehdit içerikli paylaşımların incelendiğini ve bu görüntülerin kurgu olduğunu belirttiğini ifade etti.

Çocuğun Güvenliği Sağlandı

Bakan, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün E.N.B. adlı çocuğu güvenli bir adreste muhafaza ettiğini ve ifadelerinin psikolog eşliğinde bir Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağını vurguladı.

Provokatif Paylaşımlara Tepki

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif ve yanıltıcı paylaşımlara karşı halkı bir kez daha uyararak, bu tür eylemlerde bulunanların takip edildiğini ve yasal işlemlerin sürdürüleceğini belirtti: "Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan, halk arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal