Sosyal medya yayıncısı Jahrein neden tutuklandı, tutuklanma sebebi ne? Ahmet Sonuç ne dedi, niye tutuklandı?

Sosyal medya platformu Twitch’te yayın yapmasıyla bilinen ‘Jahrein’ lakaplı Ahmet Sonuç, geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Jahrein’in tutuklanmasıyla ilgili olarak Jahrein ne dedi, Jahrein neden tutuklandı, Jahrein tutuklanma sebebi gibi konular yoğun şekilde araştırılıyor. İşte ayrıntılar…

14.09.2024-17:14 - (Son Güncelleme: 14.09.2024-17:14) Sosyal medya yayıncısı Jahrein neden tutuklandı, tutuklanma sebebi ne? Ahmet Sonuç ne dedi, niye tutuklandı?

Sosyal Medya üzerinden yaptığı bir yayında kız çocuklarına yönelik ‘’müstehcen’’ ifadeler kullanan Jahrein adıyla bilinen yayıncı Ahmet Sonuç hakkında Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmış ve Ahmet Sonuç ile beraber Ertürk Kösen de gözaltına alınmıştı. İki isim de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken tutuklanmanın sebebi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Sosyal medya yayıncısı Jahrein neden tutuklandı, tutuklanma sebebi ne? Ahmet Sonuç ne dedi, niye tutuklandı?

Jahrein neden tutuklandı, tutuklanma sebebi ne?

Antalya'da müstehcenlik suçlamasıyla yasal işlem başlatılan ve gözaltına alınan iki şüpheli, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şüphelilerin tutuklandığı duyuruldu.

Sosyal medya yayıncısı Jahrein neden tutuklandı, tutuklanma sebebi ne? Ahmet Sonuç ne dedi, niye tutuklandı?

Jahrein tutuklanma detayları

Açıklamada, sosyal medya platformu X'te "Rockerpuck_Evil" kullanıcı adıyla faaliyet gösteren Ertürk Kösen ve Twitch'te "Jahrein" adıyla bilinen Ahmet Sonuç’un müstehcen içerikli konuşmalar yaptığı tespit edildi. İkili, "İncel sohbet odası" adlı bir açık kaynak üzerinden toplumun genel ahlakına aykırı ifadeler kullanarak dikkat çekti.

Ahmet Sonuç ne dedi?

Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Kösen ve Sonuç'un eylemleri Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesi kapsamında "müstehcenlik" suçu olarak değerlendirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, 13 Eylül 2024'te sevk edildikleri mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet yetkilileri, toplumun genel ahlakına aykırı içeriklerin yayıldığı bu tür platformlara karşı mücadelenin süreceğini belirtti. Olayla ilgili hukuki süreç devam ederken, bu tür suçlara karşı siber suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal