Sosyal medya Sahibinden'i konuşuyor: Türkiye'nin en popüler sitesine neden erişilemiyor?

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitesi Sahibinden.com’a hem web sitesi hem de uygulama üzerinden erişim sağlanamıyor. Sahibinden.com’un domain süresinin dolması ve domaini başka birinin satın alması sonucu siteye erişilmediği iddia ediliyor. İşte detaylar...

03.01.2024-15:46 - (Son Güncelleme: 03.01.2024-15:56) Sosyal medya Sahibinden'i konuşuyor: Türkiye'nin en popüler sitesine neden erişilemiyor?

Türkiye’nin Google’de en çok aranan ve en çok ziyaret edilen popüler ilan sitelerinden sahibinden.com’a gün içerisinde bir süredir ulaşılamıyor. Milyonlarca ev ve araba ilanının yer aldığı sitede özellikle gayrimenkul ve Otomobil satışı yapan kullanıcılar, erişim sıkıntısından dolayı endişe yaşıyor. 

ABD’li bir domain firması dondurdu

Sosyal medyada en çok konuşulan konu olan olayda ABD’li bir domain firmasının sahibinden.com’un alan adını dondurduğu belirtildi. Bahsi geçen ABD’li firma Network Solutions’ın internet sitesinde sahibinden.com’un alan adının kilitli olduğu bildirildi. Firma bunun gibi kilitlenme durumlarına bir takım nedenlerin yol açtığı bilgisini veriyor.

Siteden açıklama geldi

Öte yandan konuyla ilgili Sahibinden.com’dan sosyal medyada yayımlanan gönderiyle açıklama geldi. Yapılan açıklamada; "Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." 

Sahibinden paylaşım


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal