Sosyal Bilimler Lisesi mezunları hangi üniversitede hangi bölümleri tercih edebilir? Sosyal bilimler lisesinden mezun olanlar doktor olabilir mi?

Günümüzde tercih edilen liselerden birisi olan sosyal bilimler lisesinde okuyanlar, okullarını tamamlayınca hangi bölümleri tercih edebileceklerini merak ediyor. Peki Sosyal Bilimler Lisesi mezunları hangi üniversitede hangi bölümleri tercih edebilir? Sosyal bilimler lisesinden mezun olanlar doktor olabilir mi? İşte merak edilenler...

20.05.2022-18:03 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-18:03) Sosyal Bilimler Lisesi mezunları hangi üniversitede hangi bölümleri tercih edebilir? Sosyal bilimler lisesinden mezun olanlar doktor olabilir mi?

Sözel derslerin ağırlıkta olduğu sosyal bilimler liseleri günümüzde pek çok öğrenci tarafından tercih edilmektedir. Tarih, edebiyat, coğrafya gibi alanların bulunduğu sosyal bilimler liselerinden mezun olan öğrenciler, okullarından mezun olduktan sonra hangi bölümleri tercih edebileceklerini merak ediyor. Peki Sosyal Bilimler Lisesi mezunları hangi üniversitede hangi bölümleri tercih edebilir? Sosyal bilimler lisesinden mezun olanlar doktor olabilir mi?

Sosyal Bilimler Lisesi mezunları hangi üniversitede hangi bölümleri tercih edebilir?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlardan birisi olan sosyal bilimler liselerinde yakın bir zamana kadar hazırlık sınıfı da bulunmaktaydı. Fakat bakanlık kararıyla hazırlık eğitimi sadece belirlenen kurumlarda verilecek.

Sosyal bilimler lisesi

Haftalık 40 saat ders veren sosyal bilimler lisesinde dilsel zekayı geliştirecek dersler bulunuyor. Sosyal bilimsel lisesi dersleri ise şu şekilde:

Türk Dili ve Edebiyatı (6)

Tarih (2)

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (2)

Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi (3)

Coğrafya (4)

Matematik (5)

Felsefe (2)

Beden Eğitimi (2)

Sosyal bilimler lisesinden mezun olanlar doktor olabilir mi?

Sosyal bilimler lisesinden mezun olan öğrenciler genellikle Anadolu Üniversitesi (4), İstanbul Teknik Üniversitesi (4), İstanbul Üniversitesi (4), Cumhuriyet Üniversitesi (3) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (3) lisans programlarına girmişlerdir. Sosyal bilimler lisesi mezunlarının doktor olmaları konusunda her ne kadar bir engel olmasa da sayısal eğitim konusunda geri kaldıkları için tıp fakültelerine giriş yapmaları sayısal eğitim alan öğrencilere göre daha zor olacaktır.


Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal