Son Tarih Verildi! Ehliyeti Olanlar Dikkat!

Türkiye'de ehliyetlerini henüz yenilemeyen sürücüler için son tarih yaklaşıyor. Eski tip sürücü belgelerinin yeni çipli ehliyetlerle değiştirilmesi için belirlenen son tarih 31 Aralık 2024 olarak açıklandı.

21.08.2024-15:20 - (Son Güncelleme: 21.08.2024-15:20) Son Tarih Verildi! Ehliyeti Olanlar Dikkat!

Nüfus cüzdanlarını değiştirmek isteyenler için herhangi bir son tarih belirlenmemiş olsa da, ehliyetler için bu durum farklı. Eski ehliyetlerin yenisiyle değiştirilmesi zorunlu tutuluyor ve bu işlemi gerçekleştirmek için sürücüler, öncelikle bir sağlık raporu almalı ve gerekli harçları ödemeliler. Ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinden randevu alarak işlemlerini kısa sürede tamamlayabilirler. Yeni ehliyetler, belirtilen adrese kargo ile gönderilecek.

Yenilenen Ehliyetler 10 Yıl Geçerli

Yeni ehliyetlerin geçerlilik süresi ise 10 yıl olarak belirlenmiş durumda. Ancak, bazı ehliyet sınıfları için bu süre 5 yıl ile sınırlı olacak. Ehliyetinizi yenilemeyi unutmayın, çünkü süresi dolmuş bir ehliyetle araç kullanmak cezai yaptırımlara neden olabilir.


İçişleri Bakanlığı sosyal medya üzerinden konuyla ilgili şu paylaşımda bulundu:

"EHLİYETLERİN SON DEĞİŞTİRME TARİHİ 31 ARALIK 2024 ?❗

Kimlikler için herhangi bir değiştirme tarihi bulunmamakla beraber ehliyetler için son değiştirme tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Eski ehliyetlerin yenisiyle değiştirilmesi için sağlık raporu alıp gerekli harçlar yatırıldıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerimizden randevu alarak kısa sürede yeni ehliyet, verilen adrese kargolanıyor.

Yenilenmiş ehliyetlerin süresi de 10 yıl olarak belirlendi. Ancak bazı ehliyet sınıfları için 5 yıl olacak.

Sürücü Belgesi, Güvenli Sürüşün Anahtarıdır.

Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım.❗ #TürkiyeninHuzuru??"

Unutmayın, sürücü belgesi güvenli sürüşün anahtarıdır. Trafik kurallarına uymak, sadece sizin değil, tüm yol kullanıcılarının güvenliğini sağlar. 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetinizi yenilemeyi ihmal etmeyin ve trafikte kurallara daima dikkat edin!

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal