Son Dakikai: Boeing 737 Kargo Uçağı Hawaii Açıklarında Denize Düştü

Bir Boeing 737 kargo uçağının motor arızası nedeniyle ABD'nin Hawaii adası açıklarında denize düştüğü haberi geldi.

02.07.2021-17:05 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-18:12) Son Dakikai: Boeing 737 Kargo Uçağı Hawaii Açıklarında Denize Düştü

CNBC'nin aktardığına göre, içinde iki kişi olan bir Boeing 737 kargo uçağı, motor arızası yaşadıktan sonra Honolulu açıklarında suya düştü. Boeing ve ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından ise henüz bir açıklama yapılmadı. 

737 KARGO UÇAĞI  MOTOR ARIZASINDAN SONRA SUYA DÜŞTÜ

737 MAX'ı yüzlerce insanın ölümüne neden olan iki kazanın ardından 20 ay yere indirmesinin ardından önceki senenin bitmesine doğru tekrar uçurmaya başlayan Boeing'den yeni bir kaza haberi geldi. CNBC'nin aktardığına göre, içinde iki kişi bulunan bir Boeing 737 kargo uçağı, motor arızası yaşadıktan sonra Honolulu açıklarında suya düştü.

DÜŞEN UÇAĞA C-130 UÇAĞIYLA MÜDAHALE EDİLDİ

Yayınlanan haberde meydana gelen kazanın ne ciddiyette olduğu bildirilmezken, Boeing hisselerinin erken işlemler doğrultusunda yüzde 2 düşüş gerçekleştiği bildirildi. Daha sonra Federal Havacılık İdaresi, bunun denize acil iniş olduğunu ve uçağın içindeki 2 kişinin ABD Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığını açıkladı. Kalaeloa Havaalanı'nın 2 mil açığında gerçekleşen kazaya ABD Sahil Güvenliği bir tekne, helikopter ve C-130 uçağıyla müdahale etti. 

Bunun üzerine Honolulu İtfaiyesi ekipleri de kaza yerine sevk edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal