Son Dakika: Yarına Dikkat! Meteoroloji’den 5 Kent İçin 'Serinleten' Haber

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle 5 kent için sarı kodlu uyarıda bulundu.

25.06.2024-16:33 - (Son Güncelleme: 25.06.2024-16:33)

Antalya için bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alarmı verildi. İşte İstanbul, Ankara, Antalya dahil il il hava durumu detayları…

Yarına Dikkat: Meteoroloji’den 5 Kent İçin 'Serinleten' Alarm

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize, Artvin ve Hakkari çevreleri ile Ordu ve Giresun’un iç kesimleri, Van ve Ağrı'nın doğusu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege'nin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

5 Kent İçin Sarı Alarm

Meteoroloji yarın "Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon" için sarı kodlu alarm verdi. Bu kentlerde beklenen yağışlar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.


İl İl Hava Durumu ve Günün En Yüksek Sıcaklıkları

  • Ankara: Az bulutlu ve açık, 36°C
  • İstanbul: Az bulutlu, 31°C
  • İzmir: Az bulutlu ve açık, 35°C
  • Adana: Parçalı ve az bulutlu, 35°C
  • Antalya: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31°C
  • Samsun: Parçalı ve az bulutlu, 28°C
  • Trabzon: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile gece saatlerinde il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, 27°C
  • Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, 31°C
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 41°C

Vatandaşların hava durumu ve uyarıları takip etmeleri, özellikle sarı kodlu alarm verilen illerde dikkatli ve tedbirli olmaları önemle tavsiye edilmektedir.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal