Son dakika! Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Ax-3 ekibiyle birlikte Dragon Kapsülü’nden çıkarıldı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ax-3 (Axiom-3) ekibiyle birlikte, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) geri dönüşlerini tamamladı. Axiom Space tarafından canlı yayınlanan görüntülerde, Dragon kapsülünden çıkan mürettebat, başarıyla gerçekleşen Dünya'ya dönüş sürecini tamamladı.

09.02.2024-17:48 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-18:22)

Ax-3 ekibinde yer alan astronotlar Alper Gezeravcı, Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt, SpaceX'e ait Dragon kapsülünden çıkarılarak gemiye alındı. Dragon kapsülü, Florida eyaleti açıklarındaki okyanusa başarılı bir iniş gerçekleştirmiş ve ardından yer ekipleri tarafından alınmıştı.

Ax-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan 7 Şubat'ta ayrılmıştı. Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 18 Ocak'ta fırlatılan Dragon kapsülü, 20 Ocak'ta ISS'ye ulaşmıştı. Yolculukları toplamda 36 saat süren ekip, ISS'de çeşitli bilimsel çalışmalar ve görevlerde bulunduktan sonra başarılı bir geri dönüş gerçekleştirdi.

1 hafta gözlem

Alper Gezeravcı'nın Ax-3 ekibiyle birlikte tamamladığı uzay görevi, Türk uzay programının önemli bir kilometre taşı olarak kayda geçti. Gezeravcı'nın bu deneyimi, Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki başarı hikayesine önemli bir katkı sağlamış oldu. Gezeravcı 7 gün süren bir gözlemde tutulacak.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal