Son Dakika! Su Fiyatına Yüzde 446 Zam Geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı olağan devam meclis toplantısında, suyun birim fiyatına yüzde 446 oranında zam yapıldı.

20.07.2024-13:02 - (Son Güncelleme: 20.07.2024-13:02) Son Dakika! Su Fiyatına Yüzde 446 Zam Geldi

Yeni düzenlemeyle birlikte meskenlerde 5 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı 1,83 liradan 10 liraya yükseltildi.

Toplantı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığında gerçekleşti. Meclisin açılışında Böcek, hayatını kaybeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar'a rahmet dileyerek ailesine başsağlığı temennilerini iletti. CHP Grup Sözcüsü Büşra Özdemir, AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar ve MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de Bahar'ın vefatından duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

1,83 Liradan 10 Liraya Çıktı

Toplantının ardından gerçekleştirilen Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu'nda, suyun birim fiyatına zam kararı alındı. Alınan kararla, meskenlerde 5 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı 1,83 liradan 10 liraya çıkarıldı. Bu karar, Antalya'da su fiyatlarına yapılan en büyük zam olarak dikkat çekti.

Diğer Gündem Maddeleri

Gündemin 10'uncu maddesinde yer alan "Antalya Altın Portakal Film Festivali 2024" kapsamında verilecek ödüller ile ilgili eğitim, kültür gençlik ve spor komisyonu ile bütçe komisyon raporları oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda ayrıca halk otobüslerinin kilometre başı 40 lira olan destekleme ücreti 43 lira olarak güncellendi. Bu düzenleme, toplu taşımayı kullanan vatandaşlar için ek bir maliyet oluşturacak.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal