Son Dakika! SGK'den Genel Sağlık Sigortası Açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşların gelir testi yaptırarak Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabileceğini duyurdu.

12.09.2024-17:09 - (Son Güncelleme: 12.09.2024-17:09) Son Dakika! SGK'den Genel Sağlık Sigortası Açıklaması

SGK'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, geliri olmayan ve sosyal güvencesi bulunmayan kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yaparak gelir testi yaptırmaları gerektiği bildirildi.

Gelir Testi ve GSS Primi Ödemeleri

SGK'nın açıklamasında, aile içi kişi başı gelirin, brüt asgari ücretin üçte birinin altında olması durumunda vatandaşların ücretsiz sağlık hizmeti alabileceği belirtildi. Geliri bu sınırın üzerinde olan kişilerin ise aylık 600 lira 8 kuruş GSS primi ödeyerek sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği vurgulanarak, şunlar paylaşıldı:

"Aile içi kişi başı gelir, brüt asgari ücretin üçte birinin altında ise ücretsiz sağlık hizmeti alabilirsiniz. Aile içi kişi başı gelir, brüt asgari ücretin üçte biri ve üzerinde ise aylık 600 lira 8 kuruş GSS primi ödeyerek sağlık hizmeti alabilirsiniz.

Ortaöğretim (lise) mezuniyet tarihinizden itibaren 2 yıl geçmemek şartıyla 20 yaşına kadar, yükseköğretim (üniversite) mezuniyet tarihinizden itibaren 2 yıl geçmemek şartıyla 25 yaşına kadar sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz."


Gençler İçin Sağlık Hizmeti İmkanları

Ayrıca, lise mezunları için mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl geçmemek kaydıyla 20 yaşına kadar, üniversite mezunları için ise mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl geçmemek şartıyla 25 yaşına kadar sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı sunulduğu ifade edildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal