Son Dakika: Rusya Açıklama Yaptı Füzelerin Üretimi Başladı

Rus Yetkililer Türkiye'ye satılacak olan S-400 hava savunma sistemi füzelerini üretimine başladıklarını açıkladı

25.04.2018-11:36 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-11:53) Son Dakika: Rusya Açıklama Yaptı Füzelerin Üretimi Başladı

Rus Yetkililer Türkiye'ye satılacak olan S-400 hava savunma sistemi füzelerini üretimine başladıklarını açıklaması yaptı.

Rusya açıkladı: Türkiye’ye sevk edilecek S-400’lerin üretimi başladı

Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye sevk edilecek olan S-400 füze savunma sistemlerinin üretimine başladıklarını ifade etti.

ayrıntılar geliyor...

S-400 FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ

S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebilme tekniğine sahip.

Uzun menzilli izleme radarı, havadaki nesneleri takip edebiliyor ve gelen bilgileri komuta aracına gönderiyor. Potansiyel hedefler, komuta arasında değerlendirilmesi yapılıyor.

Hedef tanımlandıktan sonra karar verip komuta aracı füzenin fırlatılmasını sağlıyor.

Fırlatmayla ilgili bilgiler, hedefe göre en iyi konumda bulunan fırlatma aracına gönderiliyor ve karadan havaya füzeler gönderiliyor ve hedef imha ediliyor.

Angajman radarı, füzenin hedefine ulaşmasında ana yardımcı rol üstleniyor.

S-400'LERİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Şu anda dünyada kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak bilinen S-400, Rusya'nın Soğuk Savaş döneminde geliştirmeye başladığı füze savunma sistemlerinin dördüncü neslidir.

S-400'ün geliştirilmesine 1993 yılında başlandı. Fakat, özellikle Soğuk Savaş sonrası savunma sanayine uygulanan bütçe kesintileri sebebiyle tamamlanması oldukça uzun zaman aldı ve ancak yeni bir teknoloji olarak değil, eski sistemin devamı niteliğinde geliştirilebildi.

Bu nedenle mevcut sistemde kullanılan teknolojik sistemlerin yüzde 70 ile 80'i bir önceki model olan S-300'den alındı. Bunlar arasında füze depolama sandıkları, fırlatma rampaları ve radarlar bulunmakta.

Sistemin testlerine 1999 sonunda başlandı ve 2007 yılında kullanıma alındı.

Bu sistem, azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..
Modal