Son Dakika... Narin Güran Soruşturmasında Kim Adliyeye Sevk Edildi?

Narin Güran cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Narin'in yengesi Hediye Güran adliyeye sevk edildi.

16.09.2024-15:45 - (Son Güncelleme: 16.09.2024-15:45) Son Dakika... Narin Güran Soruşturmasında Kim Adliyeye Sevk Edildi?

Diyarbakır'da kaybının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan, tutuklu amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran, adliyeye sevk edildi.

21 Ağustos günü kaybolan ve kaybından 19 gün sonra 8 Eylül Pazar günü Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulundu. Kaybolduğu gün üzerinde bulunan kıyafetlerle birlikte bir çuvalın içerisine konulmuş halde bulundu. 

Yenge Adliyeye Sevk Edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada ''Suç delillerini yok etmek'' suçundan tutuklanan amca Fuat Güran'ın 13 Eylül'de gözaltına alınan eşi Hediye Güran'ın jandarmadaki işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevki gerçekleştirildi.


Sahte İhbarlar Yapıldı

Soruşturma kapsamında cinayetle ilgili bir başka detay daha ortaya çıktı. 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları sırasında birçok sahte ihbar yapıldığı tespit edildi. 

''Ceset burada'' şeklinde gelen telefon ihbarları ve farklı tarihlerde köyün farklı yerlerine bırakılan çocuk terlikleriyle ekiplerin arama çalışması sabote edildi. Jandarma ekiplerinin 19 gün boyunca sürdürdüğü araştırmalar, akrabalar ve mahalleli tarafından engellenmeye çalışıldığı ortaya çıktı. 

50'den Fazla Sahte İhbar

Narin Güran'ın birçok akrabası, SIM kartlarını çıkararak 112'ye sahte ihbarlarda bulundu. Gelen ihbarlarda küçük kızın cansız bedeninin farklı noktalarda görüldüğüne dair 50'den fazla ihbar yapıldı.

Arama Çalışmaları Sabote Edildi

Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos gününden bir gün sonra bir terlik bulundu. Terliğin bulunduğu yer, göçebelerin yaşadığı bir yerdi ve aramalar o tarafta yoğunlaştı. Tutuklu olarak cezaevine gönderilen Narin'in kuzeni Muhammed Kaya da terlik bulunduğunu söyleyenler arasında yer aldı.

Muhammed Kaya, "Ben yolda araba ile yeğenlerime süt almak için seyir halindeyken Çarıklı yolunda terliği gördüm. Terliğin göçebelere ait olduğunu düşünerek bakmadım. Dönüşte terlik yine yolun ortasındaydı. Terlik köyden 2,5 kilometre uzaktaydı. Ben terliği arabaya koydum. Köye geldiğimde bir kargaşa vardı, bu kargaşada terliği söylemeyi unuttum" dedi.

Bulunan terliğin aileye gösterilmesinin ardından terliğin kayıp kıza ait olmadığı anlaşıldı. Narin'i arama çalışmalarının 7. gününde ise bir başka terlik bulundu. Yine bu terliğinde Narin'e ait olmadığı ortaya çıktı.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal