Son Dakika! MSB'den F-16 İddialarına Açıklama Geldi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD'den F-16 savaş uçakları ve modernize kitlerinin tedariki konusunda yapılan azaltma iddialarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

18.07.2024-12:30 - (Son Güncelleme: 18.07.2024-12:30) Son Dakika! MSB'den F-16 İddialarına Açıklama Geldi

MSB yetkilileri, söz konusu tedarik sözleşmelerinin imzalandığını ve detaylarının heyetler arasında görüşmelerle sürdürüldüğünü belirtti. Konuyla ilgili alınacak kararların detaylarının ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

MSB: ABD'den F-16 Tedariki Konusunda Süreç Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklamada, ABD'den F-16 savaş uçakları ve modernize edilmiş kitlerin alımında azaltmaya gidileceği iddialarına yönelik net bilgiler verildi. Bakanlık yetkilileri, sözleşmelerin imzalandığını ve detaylı çalışmaların heyetler arasındaki görüşmelerle devam ettiğini belirtti. Karar sürecinin karmaşık ve çok faktörlü olduğunu vurgulayan yetkililer, sonuçların kamuoyuyla zamanla paylaşılacağını bildirdi.

MSB'den Açıklama: F-16 Tedarik Sözleşmeleri İmzalandı

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD'den F-16 savaş uçakları ve modernize edilmiş kitlerin tedarikiyle ilgili yapılan azaltma iddialarına net yanıt verdi. Bakanlık yetkilileri, sözleşmelerin imzalandığını ve şu an detaylı çalışmaların heyetler arasındaki görüşmelerle devam ettiğini belirtti. Karar sürecinin karmaşık olduğunu ifade eden yetkililer, alınacak kararların ayrıntılarının ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını aktararak, şunları paylaştı:

"Cumhurbaşkanımız diyalog konusunda bir irade ortaya koymuştur. Türkiye, meşru müdafaa ilkesi kapsamında topraklarına yönelik terör saldırılarını ve tehditlerini bertaraf etmek, hudutlarını korumak ve Suriye kuzeyinde adeta oldubittiye getirilerek bir terör koridorunun kurulmasını engellemek için Suriye’de bulunmaktadır. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne en fazla katkı sağlayan ülkedir. Bizim yaptığımız harekatlar, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasına büyük katkılar yapmıştır. Suriye’de terörün yok edilmesini ve toprak bütünlüğünün sağlanmasını, siyasi istikrarın yeniden tesisini ve Suriye halkının huzur ve güven içinde yaşamasını arzu ediyoruz."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal