Son Dakika! MSB Duyurdu: Edirne'de Yunanistan'a Kaçmaya Çalışan 3 Terör Şüphelisi Yakalandı

Edirne'de, yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçmaya çalışan 3 terör şüphelisi güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

18.09.2024-13:05 - (Son Güncelleme: 18.09.2024-13:05) Son Dakika! MSB Duyurdu: Edirne'de Yunanistan'a Kaçmaya Çalışan 3 Terör Şüphelisi Yakalandı

Edirne’de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla, yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmaya çalışan 3 terör şüphelisi yakalandı. Merkezde bulunan 1’inci derece askeri yasak bölgede gerçekleştirilen operasyonlarda, kaçma girişiminde bulunan şüphelilerden ikisinin FETÖ/PDY üyesi olduğu, birinin ise PKK/KCK bağlantılı olduğu tespit edildi.

Gözaltına Alındılar

Elde edilen bilgilere göre, güvenlik güçleri yasa dışı geçişlere karşı bölgede rutin devriye faaliyetleri yürütürken, sınırı geçmeye çalışan bir grup şüpheliyi fark etti. Yapılan operasyon sonucu, FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirtilen P.K. ve A.Ş. isimli şahıslar yakalandı. Aynı operasyon kapsamında, ‘PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan aranan G.E. de gözaltına alındı. Şüphelilerin sınırdan kaçak olarak Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları öğrenildi.

Yakalanan terör şüphelileri, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak detaylı sorgulama işlemleri başlatıldı. İlk soruşturmanın ardından, şüpheliler işlemler için jandarma ekiplerine teslim edildi. Yapılacak sorgulamalar sonucunda, terör bağlantıları ve kaçış planlarına dair daha detaylı bilgilere ulaşılması bekleniyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal