Son Dakika! Manisa-Uşak sınırında yangın! Onlarca ekip bölgede!

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, Manisa-Uşak il sınırında bulunan zirai alanda başlayan yangın büyük zarara neden oldu. Yangının hızla yayıldığı ve yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi.

01.06.2024-17:18 - (Son Güncelleme: 01.06.2024-17:28) Son Dakika! Manisa-Uşak sınırında yangın! Onlarca ekip bölgede!

Yangın, Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki İsmailbey Mahallesi'nde çıktı. Edinilen bilgilere göre, zirai alanda başlayan Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla mahalleye doğru ilerlemeye başladı. Yangının bildirilmesi üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler hızlı bir şekilde bölgeye sevk edildi.

Çalışmalar ve müdahale

Yangına müdahale için Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı çok sayıda ekip ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler olay yerine geldi. İsmailbey Mahallesi'ndeki bazı evler ve hayvan ahırlarına sıçrayan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde daha fazla eve sıçramadan kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisiyle yangının Battalbey Mahallesi ve çevredeki diğer mahallelere doğru ilerlediği bilgisi paylaşıldı.

Valilikten açıklama

Manisa Valiliği, Alaşehir ilçesi İsmailbey Mahallesi'nde çıkan yangınla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, yangının 11.40'da çıktığı ve ilk müdahalenin 12.05'te başladığı belirtildi. Yangın söndürme çalışmalarında toplam 44 söndürme ekibi, 6 hava aracı, 5 iş makinesi, 1 teknik ekip, 4 ambulans ve 5 güvenlik ekibi görev aldı.

Detaylı müdahale planı

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre yangına müdahale eden ekipler şu şekilde sıralandı:

- Orman İşletme Müdürlüğü: 3 ilk müdahale aracı, 13 arazöz, 5 su tankeri, 3 dozer, 4 helikopter, 2 uçak.

- Manisa Büyükşehir Belediyesi: 1 ilk müdahale aracı, 11 itfaiye aracı.

- Alaşehir Belediyesi: 3 su tankeri, 1 kepçe.

- Kula Belediyesi: 1 su tankeri.

- Sarıgöl Belediyesi: 1 kepçe.

- Uşak Belediyesi: 1 su tankeri.

- Aydın Nazilli Belediyesi* 1 ilk müdahale aracı, 3 itfaiye aracı.

- Denizli Büyükşehir Belediyesi: 2 itfaiye aracı, 1 su tankeri.

- Gediz Elektrik: 1 teknik ekip.

- Sağlık Ekipleri: 3 ambulans.

- Jandarma: 5 asayiş devriye ekibi.

- UMKE: 1 ekip.


Yangının kontrol altına alınması ve tedbirler

Yangının ormanlık alana sıçramaması için tüm tedbirlerin alındığı bildirildi. Ekipler, yangının yerleşim yerlerine daha fazla zarar vermemesi ve çevredeki ormanlık alanlara sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Yangının söndürülmesi ve kontrol altına alınması için tüm imkanlar seferber edildi.

Bölge halkının durumu

Yangının yayılması nedeniyle bölgedeki bazı evler ve hayvan ahırları zarar gördü. Ancak, hızlı müdahale sayesinde daha büyük hasarların önüne geçildi. Bölge halkı, yangının kontrol altına alınmasından dolayı rahat bir nefes aldı, ancak yangının yeniden alevlenme ihtimaline karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesi İsmailbey Mahallesi'nde çıkan yangın, hızlı ve etkin müdahale sayesinde büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangının yerleşim yerlerine ve ormanlık alana sıçramaması için tüm tedbirler alındı. Bölgedeki ekipler yangının tamamen söndürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu tür yangınların önlenmesi için bölgede daha fazla önlem alınması gerektiği bir kez daha ortaya kondu.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal