Son Dakika! Hizbullah'tan MOSSAD Karargahına Füze Saldırısı

Lübnan'da faaliyet gösteren Hizbullah Hareketi, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki MOSSAD karargahına balistik füze saldırısı düzenledi.

25.09.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 25.09.2024-10:56) Son Dakika! Hizbullah'tan MOSSAD Karargahına Füze Saldırısı

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, füze başarılı bir şekilde engellendi. Bu saldırı, Hizbullah'ın 7 Ekim'den bu yana Tel Aviv'i ilk kez hedef aldığı saldırı olarak kayıtlara geçti.

Kadir 1 Balistik Füzesi ile Saldırı

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının 25 Eylül 2024 sabah saatlerinde "Kadir 1" balistik füzesi ile gerçekleştirildiği duyuruldu. Saldırının, İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD'ın Tel Aviv'deki komuta merkezini hedef aldığı belirtildi. Hizbullah, MOSSAD'ın Hizbullah komutanlarına yönelik suikastlar ve patlayıcı cihazların kullanılmasından sorumlu olduğunu iddia etti.


Gazze ve Lübnan Halkına Destek

Hizbullah, bu saldırının Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının direnişini desteklemek ve Lübnan halkını savunmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. İsrail ordusu ise saldırının hemen ardından Tel Aviv'de sirenlerin çaldığını ve füzenin başarılı bir şekilde engellendiğini duyurdu.

İsrail'in Beyrut'a Saldırıları

Hizbullah'ın bu saldırısı, İsrail'in Beyrut'a yönelik hava saldırılarının ardından geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in 23 Eylül 2024’te başlattığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı artarak 569’a ulaştı. Ölenlerin 50’sinin çocuk, 94’ünün kadın olduğu belirtilirken, yaralı sayısının ise 1.835 olduğu ifade edildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal