FETÖ, kendi çalışan üyelerinin yanı sıra haklarında yakalama kararı olan PKK, DHKP-C ve MKP'li şüphelisinin de içinde bulunduğu 10 bin kişinin bilgilerinin rüşvet karşılığında sızdırıldığı ortaya çıktı. FETÖ’ye çalışan şahısların sorgulama ekran görüntülerinin, 50 lira karşılığında WhatsApp üzerinden gönderildiği kaydedildi.
DOSYA HAZIRLANDI
Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, FETÖ örgütünün elebaşı Fetullah Gülen’in avukatı Adnan Şeker ile 6 sanık hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘rüşvet vermek’, ‘gizliliği ihlal’ ve ‘suçluyu kayırma’ suçlarından tutuklanmasına ilişkin hükmün gerekçesi hazırlandı.
Gökan Günaydın’ın başkanlık ettiği mahkemede, avukat Şeker’in başında olduğu şebekenin rüşvet karşılığında 10 bin örgüt üyesinin soruşturma bilgilerini nasıl sızdırdıkları, tape kayıtları, yazışmalar, itiraf içeren sanık beyanları, elde edilen deliller sonucunda aydınlatıldı.
Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü yetkilileri, Malatya Doğanşehir Adliyesinde terör suçları kapsamındaki soruşturma ve yakalamalara ilişkin sorgulamalarda 1 Temmuz 2016 ile 15 Ocak 2019 tarihleri arasında orantısız şekilde arttığını açıkladı.
Yakalama bürosu yetkisiyle 8 bin 918, ilamat ve infaz bürosu yetkisiyle 5 bin 781 olmak üzere 14 bin 699 sorgulama yapıldığını saptayan yetkililer, bu işlemin 9 bin 830 farklı kimlik numarasıyla gerçekleştirildiğini bildirdi. Sorgulama yapılanlar arasında 28'inin PKK, 2'sinin DHKP-C, 4'ünün MKP, kalanların ise FETÖ bağlantılı kişiler olduğu açığa kavuştu.
SIZDIRAN KİŞİ KATİP ÇIKTI
Bu bilgilere dayanarak hazırlanan rapor, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca tamamlanan soruşturma sonucunda, usulsüz blok sorgulamaların yapıldığı bilgisayarın, Doğanşehir Adliyesi katiplerinden sanık Nazif Gürkan Şen'e ait olduğu bilgisine ulaşıldı.
Bunu üzerine takip kararı çıkarılarak, büroya kamera yerleştirildi. Görüntülerde Şen’in birlikte görev yaptığı savcıların e- imzalarıyla usulsüz sorgulama yaptığı kaydedildi. Katip Şen’e rüşvet karşılığında usulsüz sorgulama yaptıranların FETÖ elebaşının avukatı Adnan Şeker, kardeşleri Yaşar ve Musa Şeker ile avukatlar Hilal Kamacı ve Betül Fırat oldukları açıklandı.
ŞEN’E 50 LİRA
Soruşturmada yer alan beyanlarda, sanık Şen’in nişanlısı avukat Hilal Kamacı aracılığıyla Adnan Şeker ile tanıştığı bildirildi. İkili yaptığı anlaşma neticesinde, hakkında yakalama kararı olan FETÖ’cülerinde içinde yer aldığı 10 bin kişinin sorgulama ekran görüntülerini 50 lira Adnan Şeker’e WhastApp üzerinden gönderildiği ortaya çıktı. Katip Şen'in 10 bin 815 lira olan bakiyesi iken sorgulama sonrası 548 bin 665 liraya çıktığı görüldü.
ŞEKER'E 300 AVRO
Şüpheliler hakkında yakalama kararının olup olmadığını öğrenmek amacıyla başvurulan Şeker kardeşlere, FETÖ’cülerin 400 lira verdiği kaydedildi. Bununla birlikte yurt dışındaki örgüt üyelerinin sorgulanması için 300 avro para aldığı tespit edildi.
Adnan Şeker ile Şen arasında olan irtibatın deşifre olmaması için başkasının üzerine kayıtlı hatlar üzerinden iletişim sağladıkları belirlendi.
Avukat Şeker, yakalama kararının olup olmadığı konusunda bilgi vermesi için Şen’e WhatsApp üzerinden kişilerin kimlik numaralarının bulunduğu listeyi gönderdiği kaydedildi. Buna bağlı olarak Şen, kimlerin yakalama kararı olduğu konusunda UYAP ekran görüntüsünü kullanarak bildirdiği kaydedildi.
FİRAR ETTİLER
Şen’in gönderdiği kararlar neticesinde, haklarında yakalama kararı olduğunu öğrenen örgüt mensuplarının yasadışı yollarla ülke dışına kaçtıkları ortaya çıktı.