Son Dakika... Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e Yanıt: İddialar Kabul Edilemez!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Philadelphi Koridoru iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, "Netanyahu’nun son olarak Philadelphi koridorundaki İsrail askeri mevcudiyetini sürdürmek amacıyla Mısır Arap Cumhuriyeti’ne yönelik iddiaları kabul edilemezdir." dedi.

04.09.2024-15:00 - (Son Güncelleme: 04.09.2024-15:18) Son Dakika... Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e Yanıt: İddialar Kabul Edilemez!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun Mısır'dan Gazze Şeridi'ne silahların taşındığı yönündeki iddialarına yanıt verdi.

''Kabul Edilemez''

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada iddiaların ''kabul edilemez'' olduğu vurgulandı.

İşte Bakanlıktan yapılan açıklama:

"İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’de işlediği suçları örtbas etmek ve ateşkes görüşmelerinin sonuca ulaşmasını engellemek amacıyla kamuoyunu manipüle etmeye yönelik yalanlarını sürdürmektedir.

Netanyahu’nun son olarak Philadelphi koridorundaki İsrail askeri mevcudiyetini sürdürmek amacıyla Mısır Arap Cumhuriyeti’ne yönelik iddiaları kabul edilemezdir.

Mısır Arap Cumhuriyeti’nin, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve milyonlarca Filistinli kardeşimize yardım eli uzatılabilmesi için sürdürdüğü arabuluculuk çabalarını destekliyoruz.''

Philedelphia Koridoru'nun Önemi

Gazze ile Mısır sınırında yer alan koridor, 1979'da imzalanan Camp David Anlaşması kapsamında tampon bölgede yer alıyor. Bu koridorun bir amacı da Mısır ile Gazze arasında insan hareketini ve silah ve mühimmat gibi yasa dışı malzemelerin geçişini önlemekti.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal