Son dakika: Devlet elektrik faturalarına 260 TL destek verecek! Başvuru şartları belli oldu

Yaz mevsiminin sona ermesiyle beraber kışa hazırlık yapan vatandaşlar, kış aylarındaki elektrik faturalarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyordu. Yüksek faturalardan endişe eden vatandaşa devletten 260 TL’lik destek müjdesi geldi. Başvuru şartları belli oldu. İşte merak edilenler...

19.09.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 19.09.2022-15:25) Son dakika: Devlet elektrik faturalarına 260 TL destek verecek! Başvuru şartları belli oldu

Kış mevsiminde gelecek olan elektrik ve doğal gaz faturalarını düşünen milyonlarca vatandaş, geceleri rahat uyuyamaz hale geldi. Özellikle dar gelirli vatandaşlar kış aylarındaki elektrik faturalarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyordu. Yüksek faturalardan endişe eden vatandaşa devletten 260 TL’lik destek müjdesi geldi. Dar gelirliye elektrik tüketim desteği uygulaması kapsamında elektrik faturalarını ödeyemeyen ihtiyaç sahipleri 260 TL’lik destek ödemesinden faydalanabilecek.

Devlet elektrik faturalarına 260 TL destek verecek

Geçen yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 1150 TL’lik destek bu yıl da devam ediyor. Bu desteğin yanında 260 TL’lik elektrik desteği verileceği de açıklandı.

Elektrik destek ödemesi

Elektrik destek ödemesine başvuru yapmak isteyenler kendilerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına edebilirler. Başvuru şartları olarak ise hanenin gelir durumuna bakılıyor ve daha önce bu tür bir sosyal yardımdan faydalanmamış olunması gerekiyor. Hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor. 1 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında geçerli olan bu tutar asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkmasıyla birlikte 1.833 lira olarak belirlendi.

Ödemeler her ay düzenli olarak PTT aracılığıyla yapılıyor. Ödemeleri PTT’den almak isteyenlerin T.C. kimliklerini ve mesken elektrik faturalarını ibraz etmesi yeterli olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal