Son Dakika! Bizim Kızlar Yarı Finalde!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın çeyrek finalinde Çin'i 3-2 yenerek organizasyon tarihinde ilk kez yarı finale çıktı.

06.08.2024-14:35 - (Son Güncelleme: 06.08.2024-14:35) Son Dakika! Bizim Kızlar Yarı Finalde!

Mücadeleye etkili başlayan Çin, oyunun başlarında 3 sayılık (4-1) fark yakaladı. Hande Baladın, Melisa Vargas ve Eda Erdem Dündar'in sayılarıyla 3-0'lık seri yakalayan Türkiye, 4-4'de eşitliği sağladı. Karşılıklı sayılarla geçen seti Çin, 25-23 önde tamamladı.

İkinci sete iyi başlayan milliler, 3 sayılık (1-4) fark yakalayarak Çin'e mola aldırdı. Melissa Vargas, Hande Baladın ve Zehra Güneş'in etkili oyunuyla farkı 5 sayıya (5-10) çıkaran Türkiye, setin sonunda 25-21'lik skorla eşitliği sağladı.

Üçüncü sette de karşılıklı sayılarla ilerleyen mücadelede, Melissa Vargas'ın servis turunda farkı açan milliler, setin sonlarına doğru Çin'in eşitliği sağlamasına rağmen 26-24'le seti kazanarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü setin başlarında etkili olan Çin, 6 sayılık (8-2) fark yakaladı ve seti 25-21 kazanarak durumu 2-2'ye getirdi.

Karar Seti ve Tarihi Başarı

Karar setine her iki ülke de karşılıklı sayılarla başladı. Milliler setin ortalarına 8-7 önde girse de Çin'in etkili oyunu devam etti. Çekişmeli geçen karar setini 15-12 kazanan Türkiye, maçı 3-2 galibiyetle tamamlayarak tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi.

Melisa Vargas 41 Sayıyla Yıldızlaştı

South Paris Arena 1'de oynanan çeyrek final mücadelesinde Melisa Vargas, bulduğu 41 sayıyla yıldızlaştı. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da izledi.


Maçın Detayları

SALON: South Paris Arena 1
HAKEMLER: Scott Dziewirz (Kanada), Ahmed Alrousi (Birleşik Arap Emirlikleri)

ÇİN: Diao, Yingying Li, Wang, Gong, Zhu, Yuan, Mengjie (L) (Zhang, Ding, Zheng, Wu)
TÜRKİYE: Cansu, Ebrar, Zehra, Vargas, Hande, Eda, Gizem (L) (Meliha, İlkin, Elif, Derya, Aslı)

SETLER: 25-23, 21-25, 24-26, 25-21, 12-15
SÜRE: 2 saat 23 dakika

Yarı Finalde Rakip İtalya veya Sırbistan

Oyunlarda ilk madalyasını kazanmayı hedefleyen ay-yıldızlılar, İtalya-Sırbistan eşleşmesinin galibiyle yarı finalde mücadele edecek.

Üstündağ: "Biz Bu Hakaret ve Küfürleri Hak Etmedik!"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Filenin Sultanları'nın tarihi zaferi sonrasında TRT'ye konuşarak, "Söyleyecek çok şey var ama yarı finali bir oynayalım, sonra konuşalım. Her şeyi bilenler lütfen biraz sabretsinler. Bu takımın yarı final ve finalini beklesinler. Biz bu hakaret ve küfürleri hak etmedik!" dedi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal