Son Dakika: Ankara Kızılcahamam'da Orman Yangını Çıktı!

Ankara'dan gelen son dakika haberine göre, Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde orman yangını çıktı.

21.08.2024-15:50 - (Son Güncelleme: 21.08.2024-15:50) Son Dakika: Ankara Kızılcahamam'da Orman Yangını Çıktı!

Ankara'nın yılın en sıcak gününü yaşadığı bugün, Yangın havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangın Yerleşim Yerlerine Yaklaşıyor

Yangını fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Şu an yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Ekipler, alevlerin büyümesini engellemek için yoğun bir çaba harcıyor.

Ankara Yılın En Sıcak Gününü Yaşıyor

Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar, bugün Ankara'nın merkezinde sıcaklığın 37,1 dereceye ulaştığını ve bunun bu yılın en yüksek sıcaklığı olduğunu belirtti. Ayrıca, Yenimahalle ve Kalecik ilçelerinde sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı bilgisi verildi.

İzmir'de de Orman Yangını Çıktı

Öte yandan, İzmir’in Menderes ilçesinde de Deli Ömerli Mahallesi'nde saat 14.00 sıralarında bir orman yangını başladı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 8 helikopter, 29 arazöz, 10 su ikmal aracı, 5 dozer ve 5 yer ekibi yangına müdahale ediyor. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmaları sürüyor.

Orman yangınlarının önlenmesi ve kontrol altına alınması için tüm ekipler seferber olmuş durumda. Vatandaşların dikkatli olması ve ormanlık alanlarda yangın riski yaratabilecek durumlardan kaçınmaları önemle duyuruluyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal