Deniz ürünlerinden somonun tadı bir başkadır. Özellikle füme şeklinde pişirmek ise bambaşkadır. İşte, somon füme rulo tarifi…
MALZEMELER
4 dilim tost ekmeği
8 dilim somon füme
İç dolgusu için
150 g krem peynir
1 kırmızı soğan
3~4 dal maydanoz
4 dal dereotu
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
NASIL YAPILIR ?
Krem peyniri geniş bir kaseye koyun. Küp kestiğiniz kırmızı soğan, ince kıydığınız yeşillikler, tuz ve baharatları katıp karıştırın. Karışımı somon fümelerin arasına uygulayıp rulo biçiminde sarın. Sardığınız ruloları yuvarlak kesin. Tost ekmeklerini dörde kesip tavada yavaşça kızartın. Üstlerine kalan peynirli karışımdan uygulayıp bir parça somon rulosu koşuh. Tüm somonlar sonlanana dek aynı işlemi yineleyip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.