Söğüt'te Afet Farkındalık Eğitim ve Tatbikatı

Bilecik ve Kocaeli'den STK'lar Söğüt'te afet bilincini artırmak amacıyla tatbikat gerçekleştirdi.

11.10.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-10:08) Söğüt'te Afet Farkındalık Eğitim ve Tatbikatı

Söğüt'te Afet Farkındalık Tatbikatı Düzenlendi

Bilecik ve Kocaeli'den gelen sivil toplum kuruluşları (STK) arama kurtarma ekipleri, Söğüt ilçesinde özel bir tatbikat gerçekleştirdi. Bu organizasyon, 'Afet Farkındalık Eğitimi ve Tatbikatı' ismiyle biliniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Söğüt Belediyesi işbirliğiyle, Söğüt Belediyesi Tören Alanı'nda düzenlenen etkinliğe, arama kurtarma alanında faaliyet gösteren 35 STK katıldı.

Gerçekleştirilen Tatbikatlar

Etkinlik sırasında yangın ve enkazda arama kurtarma ile yaralıların tahliyesine yönelik tatbikatlar yapıldı. Ayrıca, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği tarafından afet farkındalığı ve ilk yardım eğitimleri verildi. Öğrenciler, 'halat çekme', 'çivi çakma' ve 'şişe kapmaca' gibi yarışmalara da katıldılar.

Katılımcıların Yorumları

Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, Türkiye'nin coğrafi özelliği nedeniyle doğal afetlere açık olduğunu belirtti. Bu konuda Söğütlüleri bilinçlendirme amacı güttüklerini vurgulayan Durgut, "Ülkemizin bu gerçeğini gençlerimizin bilmesini istiyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız bu çalışmanın toplumda bir farkındalık oluşturmasını umuyoruz." şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Şemsettin Yıldırım ise, afet bilincinin artırılması amacı taşıdıklarını ifade etti. Yıldırım, "Bu tür eğitimler ve tatbikatların devam etmesi, bilinçli bir toplum oluşturmak için önemlidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdiğimiz illerde yaptığımız bu çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz." diyerek düşüncelerini paylaştı.

Etkinlik, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer ve kurum müdürlerinin katılımıyla ödül töreni ile sona erdi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Bilecik ve Kocaeli'de sivil toplum kuruluşları (STK) bünyesinde görev yapan arama kurtarma...

Bilecik ve Kocaeli'de sivil toplum kuruluşları (STK) bünyesinde görev yapan arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla Söğüt ilçesinde "Afet Farkındalık Eğitimi ve Tatbikatı" gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal