Soğuk havalar deri hastalıklarını tetikliyor mu?

Deri hastalıklarını tetikleyen önemli bir faktörün soğuk havalardan dolayı meydana gelen grip ve soğuk algınlığı olduğunu söyleyen Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Elif Irmak Yazıcı, bol su içerek ya da derinin nem kaybının önüne geçecek nemlendirici kremler kullanarak, deri hastalıklarından kendinizi koruyabileceğinizi ifade etti.

19.02.2024-16:16 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-18:14) Soğuk havalar deri hastalıklarını tetikliyor mu?

Bursa Şehir Hastanesi’nde hastalarını kabul eden Uzman Dermatolog Elif Irmak Yazıcı, havaların soğumasıyla birlikte özellikle ellerde oluşan kuraklık ve vücudun başka bölgelerinde hastalıkların meydana gelebileceğini vurgulayarak, deri hastalıklarından korunmanın ve tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.

Önlem alınmazsa ileriki yıllarda sorun oluşturabilir!

soğuk havaların deri hastalıklarını etkiliyor

Soğuk havanın, düşük nem oranının, rüzgârın ve su tüketiminin azalmasıyla beraber deri hastalıklarının sık sık oluşmasına neden olduğunu anımsatan Uzm. Dr. Yazıcı; grip, beraberinden oluşan enfeksiyonlar, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların da bu artışta etkili olduğunu ifade etti. Vücudun belli bölgelerinde meydana gelen hastalıkların tedavi edilmediği takdirde, ciddi sorunlara yol açabileceğine işaret eden Yazıcı, kış aylarında önlem alınması gerektiğini söyledi.

Kimyasal ürünlerden kaçının!

Soğuk hava kalp krizi riskini arttırıyor

Vücutta canlılığının işareti olan nemin, deride kaybını önlemek ve nem oranını artırmak için bol su içmenin önemini hatırlatan Yazıcı, günlük yaşamda sıkça kullanılan kimyasal ürünlerden kaçınılması gerektiğini belirtti. Kolonya, ıslak mendil ve deterjan gibi kimyasallardan uzak durulması gerektiğini belirten Yazıcı, deri bariyer fonksiyonunu korumak için eldiven kullanımının alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Yazıcı, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: ‘‘Özellikle soğuk kurdeşen gibi deri hastalıklarına karşı doktorun önerdiği ilaçların düzenli kullanılması gerekiyor.’’

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal