Soğanı Kavururken Tencereye Su Koyun!

Yemek yaparken tencereye konulan yağın fazla kızdırılması sonucu zararlı etkilerinin olabildiğini biliyor muydunuz? İşte yemek yapmanın püf noktaları.

27.09.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-12:41)

Trans yağların kalp hastalıklarına ya da kolestrole olan etkileri yadsınamaz. Ancak bunun dışında yol açabileceği farklı sorunlar da ortaya çıkabiliyor.

SOĞANI KAVURURKEN DİKKAT

Özellikle soğanı kavururken yapılan işlem sırasında yüksek ısıya maruz kalan yağda önemli oranda trans yağ meydana geliyor ve paketli gıdalardan kullanmayan tüketiciler kendi mutfaklarındaki yemeklerinde trans yağ oluşmasına neden oluyor.

Bu durumun önüne geçmek için soğanı uzun uzun yağda kavurma işleminden oalbildiğince kaçınılmalı ve tencereye alınan yemekler çiğden pişirme olarak bildiğimiz doğrudan pişirme ile hazırlanmalı. Soğanı yumuşatmak için ise tencereye birazcık su konularak haşlama işlemi yapılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal