Mutfakların olmazsa olmazı soda, yemeklerin lezzetine de lezzet katıyor... işte sodalı yemek tarifleri...
Soda ve tuzu bir kapta karıştırın. patatesleri bu karışım içerisinde 30 dakika bekletin.
Süzüp kuruladıktan sonra derin bir tencerede kızartın. bu yöntemle tıpkı dışarıda yediğiniz gibi çıtır çıtır ve lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz.
Fırında pişirdiğiniz böreklerin yumuşacık olması ve kabarması için;
Bir yumurta ve bir şişe sodayı çırpıp fırına vermeden böreğinizin üzerinde sürebilirsiniz.
Her zaman yaptığınız krep tarifine soda ekleyebilirsiniz.
Süt, yumurta, sıvı yağ karışımına soda ekleyip tüm sıvı malzemelerinizi karıştırın sonra tuz ve unu ekleyin. krep hamurunuza soda ekleyip pişirdiğinizde çok daha fazla kabarıp yumuşacık olacaktır.