Siyasi Partilerin Türkiye Barolar Birliği Ziyareti: Hukuk Sistemindeki Sorunlar

CHP, DEM Parti, Saadet Partisi ve TİP temsilcileri Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret ederek hukuk sorunlarını ele aldı.

02.10.2024-18:39 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-18:39) Siyasi Partilerin Türkiye Barolar Birliği Ziyareti: Hukuk Sistemindeki Sorunlar

Dört Siyasi Partiden Türkiye Barolar Birliği'ne Ziyaret

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan'ı ziyaret etti.

Hukuk Problemleri ve Savunma Hakkı

Görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Başarır, Türkiye'deki hukuk sistemi ve avukatların ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Ayrıca, savunma hakkının iktidar tarafından hiçe sayıldığını vurguladı.

Yasama organı olarak yargı ve baroların önemini ifade eden Başarır, "Baroların ve avukatların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'de yargıyla ilgili sorunların çözülmesi gerekmektedir. Beraber hareket edeceğiz ve temaslarımız sürecek," dedi.

Ortak Hareket ve Sorumluluk

Koçyiğit ve Kadıgil, hukuk sisteminin yanlışlarını da gündeme getirerek bu sorunların çözümü için ortak hareket etmenin şart olduğunu belirtti.

TBB Başkanı'nın Değerlendirmeleri

TBB Başkanı Erinç Sağkan, ülkenin yargı süreçlerinde ciddi krizler yaşandığını ifade ederek; Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını ve hukukun üstünlüğü ilkesinin tehdit altında olduğunu dile getirdi.

Sağkan, yargı ve siyaset kurumlarının, yurttaşların hukuki güvenliğini sağlamada büyük bir yükümlülük taşıdığını vurguladı ve TBB olarak Meclis’le işbirliği içerisinde olmanın önemini belirtti.

"Tarihimizin her döneminde olduğu gibi bu dönemde de Meclis'le en üst seviyede işbirliğiyle görevimizi yerine getirmek istiyoruz," diyen Sağkan, ziyaretçilere teşekkür etti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır (sağ 2), DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç...

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır (sağ 2), DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit (sol 2), Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya (solda) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil (sağda), Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan'ı (ortada) ziyaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal