28.01.2021-10:56 (Son Güncelleme:28.01.2021-10:56)


1

Sivilceler Neden Oluşur?

Sivilceler Neden Oluşur?

Sivilce, cilt pulları ve cilt yağı (sebum) gözeneklerinizi tıkadığında ortaya çıkar. Tıkanmış bir gözenek, bakteriler için, özellikle sivilceye neden olan Propionibacterium acnes (yavaş çoğalan, cildin normal florasında da bulunan bakteri. Akne oluşumunda rolü bulunur) bakterileri için bir üreme alanı haline gelir.



2

Çay Ağacı Yağı

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, bakteri ve mantarları öldürmek için faydalı olabilir. Akneyi azalttığı gösterilmiştir. Ancak bilim adamları bunun P. acnes'i öldürdüğü için mi yoksa şişliği azalttığı için mi olduğundan emin değiller.



3

Kekik Yağı

Kekik Yağı

Laboratuvarda kekiğin sivilceye neden olan bakterilerle savaşmada etkili olduğu görülmüştür. Ayrıca göz enfeksiyonlarına neden olan mikropları öldürmede etkilidir. Ancak asla kekiği gözlere sürmeyin.



4

Biberiye Yağı

Biberiye Yağı

Laboratuar testlerinde, biberiyenin sivilceye neden olan Propionibacterium acnes bakterisine zarar verdiği görülmüştür.



5

Lavanta Yağı

Lavanta Yağı

Testler, lavantanın cilt koşullarını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Ayrıca antimikrobiyal olduğu da kanıtlanmıştır. Bu uçucu yağ en azından sizi rahatlatacak ve uykunuzu artıracaktır.



6

Sardunya Yağı

Sardunya Yağı

Alkali özellikleriyle sardunyanın cilt yağlarını dengelemeye yardımcı olduğu söyleniyor. Bu tür alkalinite, sabunlara önemli bir katkı yapar ve hidrasyon seviyelerini düşürmede yardımcı olur.



7

Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Uçucu yağlar konsantre bitki kimyasalları olduğundan çok güçlü olabilirler. Cildinize herhangi bir uçucu yağ uygulamadan önce talimatları okuyun genellikle kokusuz bir bitki yağı olan 'taşıyıcı yağ' ile seyreltmeniz gerekebilir. Ayrıca suyla seyreltebilirsiniz.



8

Asla esansiyel yağları gözlerinizin içine veya yakınına koymayın. Buharlar bile rahatsız edici olabilir. Ve yeni doğan bebeğinizin sivilcesinde veya bebeğinizin herhangi bir yerinde uçucu yağlar kullanmayın.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR