Sivilce Patlatmak Zararlı mı?

Ergenlik döneminde çıkan ve başa bela olan sivilceler her gencin korkulu rüyasıdır. Peki çıkan sivilceleri patlatmak zararlı mı? İşte haberin detayları...

22.06.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:54) Sivilce Patlatmak Zararlı mı?
Özellikle de ergenlik dönemi kabusu olan sivilceleri herhalde seven yoktur tahmin ediyoruz. Ergenlik dışında ise hemen hemen her yaşta karşılaşacağımız problemlerden biri ayrıca. Sivilce problemi deri üstü sivilceleri ve deri altı sivilceleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Sivilcenin görüntüsünün hoşa gitmediği için evde uygulanan yanlış tedaviler ve sivilce probleminin ciddiye alınmaması da çok ciddi bir problemdir. Bunlardan en sık görülen yöntem ise sivilceyi parmakların arasına alıp sıkmaktır. Bu son derece yanlış ve cildinize ekstra zarar veren bir yöntem olacaktır. Peki sivilce patlatmak zararlı mı? Zararları neler? İltihaplı veya deri altı sivilcelerini patlatmak dışında neler yapmalıyız?
Sivilce Nedir?
Sivilce vücutta deri altındaki yağ bezelerinin şişip deri üstüne reaksiyon göstermesiyle oluşan bir cilt problemidir. Eğer çıkan sivilce deri üstünde belirgin bir uzantıya sahip değil ise deri altı sivilceleri olarak adlandırılmaktadır. Sivilce bir cilt iltihaplanması olmasına rağmen yanlış müdahaleler sonucu son derece riskli bir sağlık problemine de dönüşebilir o yüzden hafife alıp kolay kolay müdahale edilmemelidir.
Sivilce Patlatmanın Zararları?
• Sivilceler iltihaplı dokular olduğundan sıktığınızda yağlı dokular kana karışabilir ve bu da son derece zararlı olacaktır.
• Eğer sivilce köklenmeden sıkıp da kökünün deri altında yayılmasına neden olursanız bütün cildinize sivilce yayılmasına ve uzun süre bu problemle baş edememeye neden olabilirsiniz.
• Deri altı sivilcelerde iltihabın kana karışma ihtimali çok daha yüksek olduğundan patlattığınız bölgedeki acı çok daha hissedilebilir olur.
• Sıktığınız yerdeki sinirler zarar göreceğinden normal sivilcenin iyileşme hızından daha çok beklemek zorunda kalabilirsiniz.
• Doğru zamanı olmadan veya bilinçsizce sıktığınız sivilceler kalıcı olabileceğinden iyileşmesi için pahalı cerrahi yöntemlerden yardım almak zorunda kalabilirsiniz.
• Sivilceyi patlattığınız zaman kronik olarak kendini yenileme ihtimali yüksek olduğundan ancak doktor tavsiyesi ile kırmızı reçeteli ilaçlarla uzun süren tedaviler sonucu geçirmek zorunda kalabilirsiniz.
Sivilce patlatmak zararlı mı? Yazımıza birazda tedavi sürecinden ve tedavinin nasıl olması gerektiğinden değinmek istiyorum.
Tedavi Nasıl Olmalı?
• Öncelikle kronik olarak sürekli devam eden iltihaplı, ağrılı, şişik sivilceleriniz varsa kesinlikle bilen bir uzman tarafından yardım almalı o şekilde tedaviye başlamalısınız.
• Elma sirkesi sivilceler için oldukça etkilidir. Ayrıca çok güzel bir temizleyici olduğundan sivilceleri kurutacak ve cildinizi temizleyecektir. Bir pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz.
• Diş macunu da hızlı sivilce kurutucu yöntemlerden biridir. Ancak uzmanlar tarafından yapılan uyarı ise cildin diş macununu emeceğinden dolayı çok sık kullanılmaması gerektiği.
• Aloevera da çok etkili bitkilerden biridir. Aloevera sadece sivilceye de iyi gelmediği gibi cildi yenileme özelliği olduğundan ayrıca eski sivilce izlerini geçirmeye ve cildi yenilemeye yardımcı olacaktır.
• 10 dakika boyunca güzelce kaynattığınız defne yaprağı da sivilcelerinizin iyileşmesinde çok yarar sağlayacaktır. Defne yaprağını kaynattıktan sonra bir pamuğun üstüne dökerek uygulama yapabilirsiniz.
Sivilce patlatmak zararlı mı? Yazımızda bütün cevapları sizin için verdik bunlara rağmen ille de ben duramıyorum patlatacağım diyorsanız. Öncelikle sivilcenin iyice olgunlaşıp baş verdiğinden emin olduktan sonra bu işlemi yapın.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal