Kış aylarında güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için balık tüketilmesi öneriliyor. Bağışıklık sisteminin yanı sıra balık; beyin gelişiminin desteklenmesini sağlayarak, kas ve kemik yapısını güçlendirir. Halsizlik, stres ve depresyon gibi sorunlarında giderilmesini sağlar. Tüm bu faydalarının yanı sıra balık son derece lezzetli bir besindir. Sizin için her zamanki pişirme yöntemlerinden farklı olarak şişte balık tarifini derledik. İşte detaylar...
MALZEMELER
Sosu için
Tamamlayıcısı
NASIL YAPILIR?
İlk olarak sosu için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın. Balık etlerini biraz iri olacak şekilde doğrayın ve sosa bulayın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Ayrı bir kasenin içerisinde de rendelenmiş kereviz, limon suyu, elma, tuz, ince doğranmış ceviz içi ve mayonezi güzelce karıştırın. Kabuğunu soyduğunuz soğanları boydan ikiye bölün. Temizlediğiniz biberleri de iri parçalar halinde kesin. Küçük boy şişleri suda ıslattıktan sonra baharatlı balık, biber ve soğan olacak şekilde sırayla şişe dizin. İyice kızdırdığınız tavada veya ızgara da ters düz pişirin. Şişte balıkları acı sos ile servis edebilirsiniz. İşte bu kadar! Afiyet olsun...