Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: "Önümüzdeki Aylarda Durum Kızışacak"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, dünya ve Avrupa'nın geleceğine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

25.06.2024-10:48 - (Son Güncelleme: 25.06.2024-12:08) Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: "Önümüzdeki Aylarda Durum Kızışacak"

Vucic, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük jeopolitik kriz döneminin yaşandığını belirterek, "Önümüzdeki aylarda Avrupa ve dünyada durumun kızışmasını ve çok ciddi sonuçlarla karşılaşmasını bekliyorum" dedi.

Vucic Tarih Verdi

Başkent Belgrad'da ulusa sesleniş konuşması yapan Vucic, dünyadaki mevcut duruma yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Vucic, "Önümüzdeki aylarda Avrupa ve dünyada mevcut durumun kızışmasını ve çok ciddi sonuçlarla karşılaşmasını bekliyorum" diyerek, yaklaşan krizlere dikkat çekti.

"Çok Ciddi Sonuçlarla Karşılaşılacak"

Vucic, dünyada yaşanan bu büyük jeopolitik kriz döneminin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en ciddi kriz olduğunu vurguladı. Barışı korumak ve ekonomik büyümeyi sağlamak için kararlılıklarını sürdüreceklerini belirten Vucic, "İşlerimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kosova ile İlişkiler

Sırbistan-Kosova ilişkilerine de değinen Vucic, yarın Brüksel'de bu konuda önemli görüşmeler gerçekleştireceğini belirtti. Yapıcı bir tutum sergileyeceklerini vurgulayan Vucic, "Sorunları diyalogla çözmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Uçan Taksiler ve Teknolojik Gelişmeler

Vucic, ülkesinde uçan taksilerin hizmete girmesi adına 5 küresel şirketle görüşmeler yaptıklarını belirtti. "İlerlemek isteyen ülkeler için bu bir heves değil, mutlak bir zorunluluktur. Sadece on yıl içinde üzerimizde saatte yirmi bin araba uçacak" diyerek, teknolojik gelişmelere verdiği önemi ifade etti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal