Şıra Nasıl Yapılır? Üzüm Şırası Tarifi

Şıra, şerbet ve şuruptan farklı bir içecektir,onu ayıran özelliği ise mayalanma sürecinden geçmesi ve ekstra tatlandırıcı kullanılmadan yapılmasıdır.

24.05.2019-17:09 - (Son Güncelleme: 29.08.2021-15:47) Şıra Nasıl Yapılır? Üzüm Şırası Tarifi

Hazır kimyasal içeçeklerden uzak duruyorsanız hem faydalı hem de ev yapımı harika bir içecek tavsiyemiz var. İşte şıra tarifi ve yapılış aşamaları.

ÜZÜM ŞIRASI  

4 kişilik
• 1 su bardağı temizlenmiş kuru üzüm ( karasından )
• 4 su bardağı içme suyu

HAZIRLANIŞI  

Temizlediğiniz kuru üzümleri bol suda yıkayın. Ardından ince ince kıyılırlar veya robotta biraz çekilirler. Üzümler bir kavanoza veya kaba konulduktan sonra üzerine 4 su bardağı su koyulur. Kabın üzeri sadece bir tülbent ile örtülür, bu şekilde karanlık ve serin bir yerde 3 gün dinlendirlir. 3 günün sonunda renk kırmızıdan pembeye dönmüş olur ve bir miktar kabarcık meydana gelir. Kabarcık oluşumu artık şıranın mayalandığının işaretdir. Şıra süzülerek artık içime hazır hale getirilir. Kalan posadan sirke yapılabilir. Hazırlanan şıra 2 günde tüketilmelidir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal