SİPER Ürün-2 ile Hava Savunmasında Yeni Dönem: Test Atışı Başarıyla Gerçekleştirildi!

Türkiye'nin yerli ve milli uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi SİPER Ürün-2’nin test atışı Sinop Test Merkezi'nde başarıyla tamamlandı.

16.09.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 16.09.2024-11:04) SİPER Ürün-2 ile Hava Savunmasında Yeni Dönem:  Test Atışı Başarıyla Gerçekleştirildi!

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, sistemin yüksek irtifa ve uzun menzil performansı test edilerek, ülkenin stratejik savunma kapasitesine önemli bir katkı sağlandı.

SİPER Ürün-2 ile Hava Savunmasında Yeni Dönem

Türkiye’nin stratejik seviyedeki uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi SİPER Ürün-2’nin test atışı, Sinop’ta başarıyla gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE ortaklığında geliştirilen sistem, yüksek irtifa ve uzun menzilde caydırıcı gücünü bir kez daha kanıtladı.

SİPER Ürün-2 Testi Başarıyla Sonuçlandı: Türkiye'nin Savunma Gücü Artıyor

SİPER Ürün-2’nin test atışları, Türkiye’nin savunma sanayisinde yerli ve milli projelerle ilerlemeye devam ettiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, test kapsamında toplanan verilerin projeyi geliştirmek için kullanılacağını belirtti.


Detaylar

Türkiye’nin yerli ve milli hava ve füze savunma sistemi SİPER’in Ürün-2 versiyonunun test atışı başarıyla tamamlandı. 12 Eylül tarihinde Sinop Test Merkezi’nde Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen atışlı testte, Atış Kontrol Merkezi, veri bağı, Füze Fırlatma Sistemi ve SİPER Ürün-2 füzesi kullanıldı. ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE iş ortaklığında geliştirilen SİPER Projesi, Türkiye’nin stratejik tesislerinin düşman taarruzlarına karşı korunmasını amaçlıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, yaptığı açıklamada, SİPER’in savaş uçağı ve seyir füzesi gibi hava tehditlerine karşı angajman yeteneği kazandığını vurguladı. İlerleyen aşamalarda, sistemin balistik füzelere karşı da etkili olabilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Görgün, "Toplanan veriler, projenin geliştirilmesine katkı sağlayacak" dedi.

SİPER Sistemi'nin Özellikleri

SİPER, hava soluyan hedeflere, havadan karaya mühimmatlara ve ileride balistik füzelere karşı çoklu angajman yeteneğine sahip olacak. Sistem; komuta kontrol, dost-düşman tanıma (IFF), uzun menzilli ve yüksek irtifada etkili olabilme gibi özelliklerle Türkiye’nin hava savunma kabiliyetine önemli katkılar sunuyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal