Genelde göz bölgesinde meydana gelen şiddetli baş ağrısı, yüzde ağırlık, burun ve geniz akıntısı, kuru öksürük, burun tıkanıklığı sinüzitin başlıca belirtileri. sebep olduğu bu tür sorunlarla yaşam kalitesini düşüren sinüzit en çok kış aylarında ortaya çıkıyor. işte kışın sinüzitten korunmanın yolları…
Kapalı mekanlarda odayı sık sık havalandırın. sinüzitin kış aylarında daha çok çıkmasının sebebi, havasız mekanlarda zaman geçirmek ve havalandırma olmaması sebebiyle enfeksiyon riskine maruz kalmak.
Rüzgarda kalmayın. rüzgarda etkilendiğimiz ısı değişikliği ve kuru havayı solumak sinüzit ihtimalini yükselten bir diğer neden. bu nedenle rüzgarlı havalarda ağız ve burun kapalı tutulmalı.
Kuru ve soğuk havalarda burnunuzu nemlendirin. burunda hissedilen kuruluğa tıkanıklık ve diğer faktörler de eklenince, üst solunum yolu enfeksiyonları ilerleyen günlerde sinüzite dönüşebiliyor. burnunuzu sık sık su kullanarak nemlendirin.
Kalorifere ıslak havlu koyun. sıcak ortamlarda hava doğal olarak kuruyor. kuru hava da burundaki mukozanın bağışıklık sistemini zayıflatarak burnu üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı savunmasız bırakıyor. sıcak mekanlarda kalorifer peteğine ıslak havlu yerleştirmeniz iyi bir çözüm olacaktır.