Sinop'ta Uluslararası İslami Yaklaşımlar Sempozyumu Gerçekleştirildi

Sinop Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda, Müslüman toplumların Gazze konusundaki sorumlulukları vurgulandı.

10.10.2024-13:37 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-13:37) Sinop'ta Uluslararası İslami Yaklaşımlar Sempozyumu Gerçekleştirildi

Sinop'ta Küresel Sorunlara İslami Yaklaşımlar Sempozyumu

Sinop Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Küresel Sorunlara İslami Yaklaşımlar Sempozyumu, 80 akademisyen ve araştırmacının katılımıyla yapıldı.

Prof. Dr. Şakir Taşdemir'in Açılış Konuşması

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Gazze'de yaşananların sona ermesi için Müslüman toplumların büyük bir sorumluluk taşıdığını belirtti. Taşdemir, insan hakları ihlallerine ve uluslararası hukuku çiğneyen duruma karşı durmanın insanlık görevi olduğunu ifade etti.

Barış Odaklı Bir Gelecek İçin Farkındalık

Taşdemir, barış odaklı bir dünya kurmanın önemini vurguladı ve uluslararası camiayı Gazze'deki olaylara karşı ses çıkarmaya çağırdı. "Türkiye'nin Gazze konusundaki duyarlılığı bilinmektedir. Biz de akademisyenler olarak bu sessizliğe son vermek için araştırmalar yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Oturumlar ve İslam'ın Duruşu

Açılış konuşmasının ardından sempozyumun oturumları başladı. Oturumlarda İslam dininin küresel sorunlar karşısındaki yaklaşımı ve çözüm önerileri tartışıldı.

Sinop'ta, 1. Uluslararası Küresel Sorunlara İslami Yaklaşımlar Sempozyumu gerçekleştirildi. Sinop...

Sinop'ta, 1. Uluslararası Küresel Sorunlara İslami Yaklaşımlar Sempozyumu gerçekleştirildi. Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen sempozyuma farklı üniversitelerden 80 akademisyen ile araştırmacı yazar katıldı. Sempozyum kapsamında yapılan oturumlarda, İslam'ın küresel sorunlar karşısındaki duruşu ve çözüm önerileri ele alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal