Koronavirüs salgını sürecinde tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması nedeniyle resmi denetimler devam ederken, gıda denetimleri Ramazan ayı boyunca da ara verilmeden süreceği bildirildi. Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayında gıda denetimlerini arttırdı.
İŞLETMELER KONTROL EDİLDİ
Ekipler tüketici sağlığını üst düzeyde tutmak amacıyla Ramazan ayı dolayısıyla tüketimi artan unlu mamuller, tatlı, şeker, şekerli mamuller, et-et ürünleri, gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmeler kontrol edildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal mesafenin korunması, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, alışveriş mekanına kısıtlı sayıda müşteri alınması, el hijyeni için dezenfektan kullanılması gibi konularda da kontrolleri gerçekleştirildi.
‘DENETİM EKİPLERİMİZCE DENETİMLERE DEVAM EDİLECEKTİR’
Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu yapılan denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada,
‘Ramazan ayı boyunca denetimler yoğun bir şekilde yapılarak korona tedbirleri kapsamında merkez ve ilçelerimizde denetim ekiplerimizce denetimlere devam edilecektir. Ramazan ile birlikte halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurularak, özellikle tüketimi artacak unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin resmi kontrollerine ağırlık veriyoruz’ dedi.