Sinop'ta Palamut Avcılığında Rekor

Sinop'ta balıkçılar, av sezonunun başlangıcında 2 bin kasa palamut yakaladı. Palamut bolluğu bir kez daha kendini gösterdi.

04.10.2024-12:39 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-12:39) Sinop'ta Palamut Avcılığında Rekor

Sinop'ta Rekor Palamut Avı

Türkiye'nin önde gelen balıkçılık merkezlerinden biri olan Sinop'ta, balıkçıların denize açılmasıyla birlikte 2 bin kasa palamut yakalandı. 1 Eylül'de başlayan palamut av sezonunun ardından, Karadeniz'de balık bolluğu yaşanıyor.

Kıyı Balıkçıları Yoğun Avlandı

Sinop'un İnceburun ve Akliman açıklarında, küçük boy tekneleri ile denize açılan kıyı balıkçıları, akşam saatlerinde limana dönerken 2 bin kasa palamutla döndü.

Piyasa Fiyatları ve Talep

Bir kilogram ağırlığındaki palamutlar, tanesi 80 liradan satılmakta. Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezonun palamut avcılığı açısından oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Palamut Bolluğu ve Tuzlama Zamanı

Tuncer, bu sezonun palamut bolluğunun balıkçıları sevindirdiğini vurgulayarak, "İnşallah bunları dışarılara sevk ederek satmaya çalışacağız. Vatandaşların palamuda ilgisi devam ediyor. Tuzlama zamanı geldi, bu fırsatı kaçırmasınlar" dedi.

Gelecek Hava Koşulları

Palamut bolluğunun, hava şartlarının uygun gittiği sürece devam edeceğini ifade eden Tuncer, balıkçılara ve tüketicilere müjdeli haber vermeye devam etti.

Türkiye'nin önemli balıkçılık kentlerinden Sinop'ta denize açılan balıkçılar, bir gecede 2 bin...

Türkiye'nin önemli balıkçılık kentlerinden Sinop'ta denize açılan balıkçılar, bir gecede 2 bin kasa palamut avladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal