Sinop Limanı'na Sığınan Balıkçı Tekneleri Sert Rüzgar Nedeniyle Beklemeye Geçti

Karadeniz'de sert esen rüzgar nedeniyle birçok balıkçı teknesi Sinop Limanı'na sığındı ve avcılık yapamıyor.

25.10.2024-18:21 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-18:21) Sinop Limanı'na Sığınan Balıkçı Tekneleri Sert Rüzgar Nedeniyle Beklemeye Geçti

Sinop Limanı'nda Sert Rüzgar Etkili Oldu

Son günlerde Karadeniz'de etkili olan sert rüzgar, balıkçıların avcılık faaliyetlerini olumsuz etkiledi. Palamut avlamak için denize açılan çok sayıda balıkçı teknesi, rüzgarın hızının saatte 26 kilometreye kadar çıkması üzerine Sinop Limanı'na sığındı.

Balıkçıların Bekleyişi

Yaklaşık 30 balıkçı teknesi, bu zorlu hava şartları nedeniyle Sinop Limanı'nda beklemeye başladı. Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü, balıkçıların palamut sürülerini takip etmekte zorlandığını açıkladı.

Olumsuz Hava Şartlarının Etkisi

Ünlü, yaptığı açıklamada, "Sert esen rüzgar nedeniyle balıkçılar şu anda Sinop'a sığınmış durumdalar. Liman ve barınaklarımız tamamen dolu. Hava koşulları iyileştiğinde tekrar denize açılacaklar." dedi.

Palamut Göçü Başladı

Ayrıca Ünlü, Karadeniz'deki palamut göçünün de başladığını belirterek, bu sürecin yaklaşık bir hafta kadar devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Palamut avcılığı için Karadeniz'e açılan çok sayıda balıkçı teknesi, rüzgarın sert esmesi...

Palamut avcılığı için Karadeniz'e açılan çok sayıda balıkçı teknesi, rüzgarın sert esmesi nedeniyle Sinop Limanı'na sığındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal