"Sınırsız Kardeşlik-III" Tatbikatı: 6 Ülke Ortak Operasyonda Bir Araya Geldi

Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Katar ve Pakistan, Kazakistan'ın Türkistan eyaletinde düzenlenen "Sınırsız Kardeşlik-III" adlı çok uluslu ortak tatbikatta bir araya geldi.

21.09.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 21.09.2024-11:40) "Sınırsız Kardeşlik-III" Tatbikatı: 6 Ülke Ortak Operasyonda Bir Araya Geldi

Kırgızistan ve Ürdün ise tatbikata gözlemci olarak katıldı. Bu tatbikat, katılımcı ülkelerin orduları arasında deneyim paylaşımını teşvik etmek ve askeri birliklerin iş birliği düzeyini artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Tatbikatın Detayları

Kazakistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tatbikata 400’den fazla asker katıldı. Özellikle özel kuvvet birimlerinin yoğun olarak yer aldığı tatbikatta:

  • Taktik atışlar, paraşüt kullanımı ve dağ eğitimleri yapıldı.
  • Tatbikatın son aşamasında, yasa dışı silahlı grubu etkisiz hale getirmek için sınır ötesi özel operasyon gerçekleştirildi.

Kazakistan Savunma Bakanı'ndan Tebrik

Tatbikatı yerinde izleyen Kazakistan Savunma Bakanı Ruslan Jaksılıkov, operasyonun başarısından dolayı askerleri tebrik etti. Jaksılıkov, terör tehditlerinin arttığına dikkat çekerek, "Bu tatbikat, kriz durumlarında askeri birliklerin tutarlı ve etkili hareket etmeye hazır olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal