Sınır hattında ortalık karıştı: İsrail, Suriye’ye bombalı saldırı düzenledi

İsrail, Gazze ve Lübnan’dan sonra bir komşusuna daha saldırı düzenledi. İsrail ordusu, Suriye’ye bombalı saldırı düzenledi.

14.07.2024-15:37 - (Son Güncelleme: 14.07.2024-15:37) Sınır hattında ortalık karıştı: İsrail, Suriye’ye bombalı saldırı düzenledi

İsrail bu kez Suriye’ye saldırı düzenledi. İsrail ordusu, Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla ilgili olarak, Suriye ordusuna ait komuta merkezi, hava savunma birliği ve askeri yapıların hedef alındığını açıkladı.

Komuta ve askeri yapılar hedefe alındı

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, saldırılar, Suriye'den İsrail'in Kızıldeniz kıyısındaki kenti Eilat'a doğru atılan 2 insansız hava aracına (İHA) karşılık olarak düzenlendi. İsrail ordusu, Suriye ordusunun hava savunma birliği, komuta merkezi ve diğer askeri yapılarını vurduklarını belirtti.

Sınır hattında ortalık karıştı: İsrail, Suriye’ye bombalı saldırı düzenledi

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA ise saldırıların, güneydeki askeri üslere ve Şam'ın Kefersusa bölgesinde bir binaya yapıldığını duyurdu. SANA'ya göre, saldırılarda 1 Suriye askeri hayatını kaybederken, 3 asker de yaralandı.

İlk saldırı değil

Şam'daki Kefersusa bölgesinin, İran destekli grupların etkin olduğu bir bölge olarak bilindiği bildiriliyor. İsrail, 2011'de Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana, zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara hava saldırıları düzenliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal