Sinan Ateş cinayetini azmettirdiğini itiraf etti: Doğukan Çep kimdir, kaç yaşında?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin bugün başlayan davadaki sanıklardan Doğukan Çep, Ateş’in öldürülmesinde azmettirici rolünde olduğunu itiraf etti. Peki Doğukan Çep kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar…

01.07.2024-16:36 - (Son Güncelleme: 01.07.2024-16:36) Sinan Ateş cinayetini azmettirdiğini itiraf etti: Doğukan Çep kimdir, kaç yaşında?

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün başladı. Davaya çıkarılan isimlerden birisi olan Doğukan Çep, cinayetin azmettiricisi olduğu itirafında bulundu. Peki Doğukan Çep kimdir, kaç yaşında?

Doğukan Çep kimdir, kaç yaşında?

Doğukan Çep, 2013 yılında Gülsuyu'nda düzenlenen uyuşturucu karşıtı bir yürüyüş sırasında meydana gelen olaylarla ilişkilendirildi. Bu yürüyüşte Hasan Ferit Gedik'in ölümüyle sonuçlanan davada, Çep kasten öldürme suçundan hüküm giydi ve toplamda 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sinan Ateş cinayetini azmettirdiğini itiraf etti: Doğukan Çep kimdir, kaç yaşında?

2015 yılında tahliye edilen Çep, 2018'de firari duruma düştü. Gürcistan'a kaçtığı iddia edilen Çep'in, daha sonra Türkiye'ye geri döndüğü belirtildi. Güvenlik güçleri, uzun süredir aranan Çep'i sonunda Türkiye'de yakalamayı başardı.

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak bugün dört kişi daha tutuklandı. Başsavcılık, olayla ilgili soruşturmanın titizlikle devam ettiğini ve diğer şüpheliler hakkında da adli işlemlerin sürdüğünü açıkladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal