Sinan Ateş Cinayeti Davasında Adalet Arayışı Devam Ediyor

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, adalet arayışının süreceğini belirterek, cinayetin azmettiricilerinin hâlâ dışarıda dolaştığını vurguladı.

02.10.2024-18:34 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-18:34) Sinan Ateş Cinayeti Davasında Adalet Arayışı Devam Ediyor

Sinan Ateş Cinayeti Davası Sürecinde Yeni Açıklamalar

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayet davasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ayşe Ateş, adaletin sağlanması için mücadeleye devam edeceğini vurguladı:

"Adalet yürüyüşünü, her bir suçlu cezasını bulana kadar, demir parmaklıkların arkasına girene kadar devam ettireceğim. Şimdi beklesinler. Bir dahaki dosyada görüşeceğiz."

Yargılama Sürecine Eleştiriler

Duruşmanın hemen ardından, Ayşe Ateş, cinayete ilişkin toplanan deliller doğrultusunda bir dosya hazırlandığını ifade etti. Ancak bu dosyanın "ayakçılar" ve "azmettiriciler" olarak iki kısma ayrıldığını belirtti:

"Burada yapılan yargılamada ayakçılar yargılandı. Cinayetin azmettiricilerinin elini kolunu sallayarak dışarıda dolaştıklarını görüyoruz."

Adalet Arayışı ve Gelecek Beklentileri

Ayşe Ateş, bir süre sonra bu süreçte adalet arayışlarının önemi üzerine de konuştu:

"İntikam değil, adalet istiyoruz. Gerçek suçlular, hangi oranda suçluysa o kadar ceza alsın istiyoruz. Suçluların üstün olduğu bir ortamda, adalet istemek mi hatadır?"

Yurt dışına kaçacağına dair söylentilerin bulunduğunu aktaran Ateş, önceki konuşmalarında şöyle ifade etti:

"Hiçbir yere gitmeyeceğim. Sonuna kadar adalet yürüyüşünü, her bir suçlu cezasını bulana kadar sürdüreceğim."

Kılıçdaroğlu'ndan Destek

Duruşma sonrası bir basın toplantısı düzenleyen eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, davanın seyrine dair düşüncelerini dile getirdi:

"Bu cinayette Sinan Ateş'in niçin öldürüldüğü sorusunun henüz yanıtını alabilmiş değiliz. Gerçek faillerin bulunması için yeni bir davayı bekliyoruz."

Kılıçdaroğlu, ikinci davanın siyaset tarihi açısından da kritik önem taşıyacağını sözlerine ekledi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr....

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada karar açıklandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmanın ardından, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve duruşmayı izleyen eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (fotoğrafta) kararı değerlendirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal