Doğru bir sofra düzeni, yemek görgüsünde ve hazırlanan yemekleri belli yöntemler doğrultusunda yiyebilme noktasında gereklidir. Yemek yerken daha kolay yiyebilmemiz ve masada bulunan yemeklere daha kolay ulaşabilmemiz açısından sofra düzeni son derece önemlidir. Evinize gelen misafirleri hazırladığınız sofralarla etkilemek için bir araya getirdiğimiz bu 6 maddeye dikkat etmeniz gerekir.
Doğru bir sofra düzeni, yemek görgüsünde ve hazırlanan yemekleri belli yöntemler doğrultusunda yiyebilme noktasında gereklidir. Yemek yerken daha kolay yiyebilmemiz ve masada bulunan yemeklere daha kolay ulaşabilmemiz açısından sofra düzeni son derece önemlidir. Evinize gelen misafirleri hazırladığınız sofralarla etkilemek için bir araya getirdiğimiz bu 9 maddeye dikkat etmeniz gerekir.
Masanın sol kısmına ya da tabağın içine yani üstüne konulur.
Tabağın sağ tarafına, keskin kısmı tabağa bakacak şekilde koyulur.
Tabağın sol kısmına ise çeşitli boyda ve kullanılma yeri farklı olan çatallar yerleştirilir.
Ortaya tabaklar, sağ tarafa ise kaşıklar koyulur.
Oyuk yani uç kısımları hep yukarı gelecek şekilde konulmalıdır. Masada bulunan bıçak, tabak, kaşık vb. takımlar birbirinden ve tabaktan birer santim uzakta bulunmalıdır. Her bir takıma üçten fazla çatal ve bıçak konulmaz, gerektiği takdirde yenileri konulur.
Bıçakların uç kısmına yani üst tarafına sağa doğru bardaklar dizilir. Bardaklar sağdan sola doğru, en büyüğünden küçüğüne doğru dizilmelidir.