Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali'nde Fıstık Hasadı Yapıldı

Siirt'te düzenlenen festivalde fıstık hasadı gerçekleştirildi. Üreticilere yönelik destekler artırılıyor.

04.10.2024-18:27 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-18:27) Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali'nde Fıstık Hasadı Yapıldı

Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali Fıstık Hasadı ile Kutlandı

Siirt'in Tillo ilçesinde bu yılki "Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali" çerçevesinde fıstık hasadı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, Valilik himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edildi.

Vali Kızılkaya'dan Üreticilere Moral

Programa katılan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, fıstık hasadının il genelinde üreticilere bereket ve kazanç getirmesini temenni etti. Kızılkaya, "Bizler, vatandaşlarımızın gelir seviyesinin yükseldiğini ve huzur içinde yaşamlarını sürdürdüğünü gördüğümüzde büyük mutluluk duyuyoruz," dedi. Ayrıca, devlet destekleriyle Siirt’in tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir gelişim kaydettiğine dikkat çekti.

Fıstık Üretiminin Geleceği

Kızılkaya, Siirt fıstığının, tarım yapan aileler için önemli bir geçim kaynağı haline geldiğini belirterek, gelecekte sulama projeleri ve modern yetiştirme teknikleri ile üretimi artırmayı hedeflediklerini ifade etti. "Siirt fıstığının ekonomiye katkısını gözlemliyorum ve bunun daha da artması için çalışıyoruz," diyen Kızılkaya, üreticilere yönelik desteklerin devam edeceğini vurguladı.

Üreticilerden Olumlu Geri Dönüş

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, devlet destekleri sayesinde üretimin her geçen gün artmakta olduğunu dile getirdi. Üretici Eyüp Çiçek ise, "Bu yıl rekoltedeki artıştan dolayı mutluyuz, geçen seneden daha fazla verim bekliyoruz," şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, birlikte fıstık hasadı yaptı.

Siirt'in Tillo ilçesinde

Siirt'in Tillo ilçesinde "Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali" kapsamında fıstık hasadı gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal