Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali Başladı

Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali, şehrin kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla başladı.

04.10.2024-15:49 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-15:49) Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali Başladı

Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali Tüm Coşkusu ile Başladı

Siirt, bu yıl "Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali"ne ev sahipliği yapıyor. 2 gün sürecek olan bu etkinlik, ilimizin kültürel ve doğal zenginliklerini kutlamak amacıyla düzenleniyor.

Renkli Bir Açılış Töreni

Festival, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak Güres Caddesi boyunca düzenlenen bando eşliğindeki kortej yürüyüşü ile kutlandı. Valilik himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu etkinlik, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Vali Kızılkaya’dan Fıstık Vurgusu

Festivalde konuşan Vali Kemal Kızılkaya, Siirt’in tarihi boyunca farklı dillerin ve kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehir olduğunu belirtti. Festivalin, Siirt fıstığının tanıtımı ve bilinirliğinin artırılmasına katkı sağladığını vurguladı.

Kızılkaya, "İlimizin kalkınma lokomotifleri olan tarım, hayvancılık ve turizm, bu festivalin temel taşlarını oluşturmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle Siirt fıstığını daha da geliştirmek için çok çeşitli projeler hayata geçiriyoruz" dedi.

Siirt Fıstığının Önemi

Vali Kızılkaya, Siirt'te 400 bin 790 dekar alanda fıstık üretimi gerçekleştirildiğini, bu alandaki başta fıstık olmak üzere çeşitli tarım ürünlerinin, 10 bine yakın ailenin geçim kaynağı sağladığını ifade etti. Ayrıca, Siirt fıstığı veriminde önemli bir artış hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

Destek ve İşbirlikleri

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, bu festivale katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu. Program çerçevesinde, Siirt Üniversitesi Bağcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Nevzat Aslan tarafından fıstık temalı bir sunum gerçekleştirildi.

Çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalin yarın sona ereceği belirtildi.

Siirt'te 2 gün sürecek

Siirt'te 2 gün sürecek "Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali" törenle başladı. Valilik himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen festivale katılanlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndan başlayarak Güres Caddesi istikametinden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önüne kadar bando eşliğinde yürüdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal