Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası İnşaatında İlerleme

Siirt'teki yeni hastane ek binası inşaatında yüzde 54'lük ilerleme kaydedildi. Proje, deprem güvenliği ile dikkat çekiyor.

09.10.2024-13:26 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-13:26) Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası İnşaatında İlerleme

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası İnşaatında Önemli Adımlar

Siirt'te, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binası inşaatında önemli bir ilerleme kaydedildi. Projenin %54'ü tamamlandı.

Yatabileceği Kapasite ve Modern Tasarım

Çevre yolunda, 70 bin metrekarelik bir alanda inşaatı süren 400 yataklı hastane, ihtiyaç durumunda 500 yatak kapasitesine kadar genişleyebilecek şekilde tasarlanmıştır. Bina toplam 20,619 metrekare oturum alanına ve 89,749 metrekare kapalı alana sahip olup, "akıllı hastane" modeline göre inşa edilmektedir. Yatay mimari anlayışıyla tasarlanan bu bina, 7 kattan oluşmakta ve izolatör katı ile bodrum katı ile güçlendirilmiştir.

Afet Zamanlarında Kesintisiz Sağlık Hizmeti

Yeni hastane, afet durumlarında kesintisiz sağlık hizmeti sunma hedefi taşımaktadır. Bunun yanı sıra, hastane, bölgenin sağlık ihtiyacını karşılayacak önemli bir rol oynayacaktır. Hastanedeki otopark ise 225'i kapalı olmak üzere toplamda 884 araç kapasitesine sahiptir.

Güvenli Bina İçin Çalışmalar Devam Ediyor

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, yaptığı açıklamada, Siirt'in deprem bölgesinde yer aldığını ve bu nedenle kentin dirençli hale getirilmesinin önemine değindi. Gül, hastanenin depreme dayanıklı bir şekilde inşa edildiğini söyleyerek, “Bütün binaları da depreme göre yaparsak gelecekte bir sıkıntı yaşamayız. Özellikle yatay mimariyi çok önemsiyoruz. Hastane, bu açıdan bölgenin en güvenilir binalarından biri olacaktır” dedi.

Yüklenici Firmadan Bilgiler

Yüklenici firma proje müdürü Mithat Demircan, hastane inşaatında 6,666 enjeksiyon delgisi ve 1,634 fore kazık kullanıldığını belirterek, “Projede fiziki gerçekleşmenin %54’e ulaştığını ve 386 deprem izolatörünün kurulduğunu” ifade etti. Demircan, “Deprem esnasında buradaki hizmetler devam edecek. Burası güvenli liman olacak.” dedi.

Bu kapsamda, hastane projesinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi herkesin sorumluluk alanına girmektedir. Demircan, sözleşmeye göre binanın tamamlanma tarihinin 26 Mart 2026 olduğunu da sözlerine ekledi.

Siirt'teki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatının yüzde 54'ü tamamlandı. Siirt çevre...

Siirt'teki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatının yüzde 54'ü tamamlandı. Siirt çevre yolunda 70 bin metrekare alanda inşaatı süren 400 yataklı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası, ihtiyaç halinde 500 yatak kapasitesine yükseltilebilecek. Bina oturma alanı 20 bin 619 metrekare, toplam 89 bin 749 metrekare kapalı alanda "akıllı hastane" modeliyle inşaatına devam edilen ve yatay mimari anlayışıyla projelendirilen hastane, izolatör katı ve bodrum katıyla birlikte 7 kattan oluşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal